Vindstages.nl: een stageportaal voor Salland & Stedendriehoek

Meer dan 350 profielen van stage verlenende bedrijven, doet u ook mee?

MKB Deventer heeft een webportaal gelanceerd met daarin meer dan 350 stageprofielen van Sallandse bedrijven. De student is op www.vindstages.nl zelf aan zet. Hij / zij geeft het niveau van zijn / haar opleiding aan (van praktijkonderwijs t/m Universiteit) en vervolgens opleiding en gewenste gemeente. Vervolgens verschijnen de profielen (foto en tekst) van de bedrijven die aangeven hun combinatie van niveau en opleiding graag te willen ontvangen als stagiair. De a.s. stagiair leest het verhaal en reageert naar de stagecoördinatoren van de bedrijven.  Als extra service bieden wij aan om concrete stageopdrachten aan de juiste stage-coördinatoren te koppelen. Inmiddels zijn er zo al bijna honderd stage-opdrachten ingeplugd. Wenst u dit ook? Stuur uw te vervullen stage-opdracht aan ons door en wij zetten dit voor u door. Dit is kosteloos.

Good practise

In 2018 is het boek en internetplatform Made in Deventer uitgegeven. Hiervan bestaat ook een Engelstalige uitgave. Tot die tijd werden de internationale studenten van Saxion voor stages doorverwezen naar de Groningen Export Vereniging. Sinds 2018 worden de studenten verwezen naar www.madeindeventer.com waar zij 250 exportprofielen van Deventer bedrijven vinden. “na verwijzing naar deze website zie ik de internationale studenten niet meer bij mijn bureau komen”, aldus een stagecoördinator.  Dit prikkelde om hier meer mee te gaan doen.

Waarom een stageportaal?

Uit onderzoek blijkt dat 55% van de HBO-studenten de regio verlaat mede vanwege het vooroordeel dat in het midden en westen van ons land de betere stage-adressen bij grote bedrijven van het land zitten (“staat goed op mijn CV zo’n groot bedrijf”). Ook blijkt dat 85% van de Saxionstudenten van de locatie Deventer spontaan geen naam kon noemen van een Deventer bedrijf. Tijd om de studenten te gaan vertellen welke fantastische bedrijven wij hier hebben, wat ze doen en vooral dat het er goed stagelopen en daarna werken is.

Actieve promotie naar studenten

Onderdeel van de portaal is ook de promotie ervan onder de studenten in de regio. De stagecoördinatoren van MBO- en HBO-instellingen zijn aangehaakt op de website. Ook zetten wij online marketing in naar de studenten toe.

Geef je stage-opdracht door

Op de site plaatsen wij ook actuele stage-opdrachten.  Als extra service bieden wij aan om concrete stageopdrachten aan de juiste stage-coördinatoren te koppelen. Inmiddels zijn er zo al tientallen stage-opdrachten vervuld. Wenst u dit ook? Stuur uw te vervullen stage-opdracht aan ons door en wij zetten dit voor u door. Dit is kosteloos.

Meedoen?

Wilt u als bedrijf / organisatie ook met een profiel op deze website staan? Dit kan kosteloos, stuur een bericht naar kok.m.[antispam].@mkbdeventer.nl en wij nemen contact met u op voor een interview en een foto-afspraak.

Marco Kok, MKB Deventer
Telefoon 0570-758021.


 
onderkant-banner-skyline-deventer