1217


leden
ExportstimuleringJaarplan 2019 Exportstimulering 

Onderstaand treft u een overzicht welke activiteiten wij in 2019 willen uitvoeren m.b.t. exportstimulering voor onze leden:

-   toevoegen van minimaal 25 nieuwe exportprofielen boven de bijna 200 exportprofielen van Deventer bedrijven op www.madeindeventer.com en www.go4export.nl.

- actief matchmaking / samenwerking stimuleren tussen de deelnemers van Made in Deventer.

 

Om dit ook online te stimuleren treft u digitiale wereldkaarten www.madeindeventer.com. Door landen daarop aan te klikken ziet u precies welke Deventer bedrijven naar deze landen exporteren. Het mooie is dat veel van deze bedrijven open staan voor kennisdeling: hoe naar dit land te exporteren. Op www.go4export.nl  treft u dezelfde functie aan op Overijssels en Gelderland niveau. 

-  Drie exportborrels op jaarbasis: Op lokatie van een exporterend bedrijf nodigen wij alle exporterende leden uit voor uitwisseling van kennis en onderlinge netwerkversterking op gebied van export. 

-  MKB Deventer is partner van het exportprogramma van provincie Overijssel. Op www.go4export.nl staan het complete exportprogramma benoemd. Zonder volledig te zijn noemen wij daarbij: handelsmissie (in en -uitgaand), beursbezoek, handelsltafels, internationale E-commercevouchers en provinciale steunpunten in Duitsland en China. Uiteraard leest u ook welke subsidiemogelijkheden hiervoor zijn. 

 -  exportplannen starters internationale markten

Bedrijven die niet of niet meer dan 25% van hun omzet uit het buitenland halen koppeling aan exportregeling Starters Internationale markten (SIB).  Waar mogelijk zetten we ook (internationale) HBO-studenten in om exportplannen voor bedrijven te maken. 

resultaten exportactiviteiten 2016-2018:

- uitgifte editie twee exportboek Made in Deventer: 171 profielen in Nederlands, Duits en Engels

- 86 leden hebben in twee jaar tijd ruim 300 exportlanden aan hun portefeuille toegevoegd (3,6 exportland per bedrijf)

- 10 Duitse stagestudenten gekoppeld aan leden die naar Duitsland (verder) willen exporteren

- 30 SIB subsidies aan 30 bedrijven gekoppeld

- 25 provinciale internationale e-commercevouchers gekoppeld aan Deventer bedrijven ter verstering van hun online vindbaarheid vanuit het buitenland

 


Meer projecten

Binnenstadsmonitor
Deventer 1250 jaar spel
Deventer-Professionals
E-commerce
Exportstimulering
Gratis subsidieloket voor MKB Deventer
Keurmerk Veilig Ondernemen
Salland Academy
stageportal
Winkelen in Deventer: www.deventer.info


MKB Deventer

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Zutphenseweg 6
7418 AJ DEVENTER

Tel: 0570-758021
E-mail: info@mkbdeventer.nl


Privacybeleid MKB Deventer
Copyright 2018 | MKB Deventer