Tomorrow’s Timber Talk in de Gasfabriek

Geplaatst op 21-09-2021  -  Categorie: Algemeen

 Beste liefhebber van duurzaam en circulair bouwen met hout,

Bouwen met hout heeft de toekomst. Omdat u als ontwerper, bouwer, projectontwikkelaar of anderszins betrokken bent bij hout als innovatief bouwmateriaal nodigen wij u graag persoonlijk uit voor de Tomorrow’s Timber Talk op 28 oktober 2021 in de Gasfabriek Deventer.

Hier kunt u kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief én duurzaam bouwmateriaal voor woning- en uitiliteitsbouw. De Tomorrow’s Timber Talk wordt u gezamenlijk aangeboden door Architectuurcentrum Rondeel, MKB Deventer en Stichting PEFC.

 

Tomorrow’s Timber Talk

Op 28 oktober verzorgen Dr. ir. Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) een interactieve kennissessie waarin de vele toepassingsmogelijkheden van hout als bouwmateriaal worden besproken. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die door heel Nederland worden gehouden en enorm gewaardeerd worden. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO2 opgeslagen, draag je bij aan het tegengaan van ontbossing en het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

 

Kennissessie “Tomorrows Timber” in woning- en uitiliteitsbouw

De sprekers van de avond, Pablo van der Lugt en Atto Harsta hebben het boek Tomorrow’s Timber geschreven. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass Engineered Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal.  Aan de hand van prachtige voorbeelden vertellen beide sprekers over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken schier oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.
#Cross Laminated Timber #CLT #Laminated Veneer Lumber #LVL #Glued Laminated Timber #Glulam

 

Geïnteresseerd in de Tomorrow’s Timber Talk in de Gasfabriek te Deventer?

Kijk voor meer informatie en het programma op www.rondeeldeventer.nl en meld je snel aan. Deelnemers ontvangen een Woody Bag met daarin o.a. de PEFC editie van het prachtige Tomorrow’s Timber boek.

 

Namens MKB Deventer en Stichting PEFC hopen we u te zien op 28 oktober.

 


Ulrike Weis ten Elsen
Architectuurcentrum Rondeel

Assenstraat 14, Deventer

ofnI.[antispam].@rondeeldeventer.nl
06 4322 5500

  
onderkant-banner-skyline-deventer