Rabobank en MKB Deventer bestendigen hun duurzame samenwerking

Geplaatst op 08-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Ondernemersvereniging MKB Deventer (1.200 leden) en Rabobank Salland ondertekenden een samenwerking voor 2021. Beide organisaties werken op tal van ondernemersonderwerpen al nauw samen en dit wordt nu bestendigd met de verlenging van een samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking van de afgelopen jaren had met name het karakter van een sponsorovereenkomst. Zowel MKB Deventer als Rabobank willen meer investeren in een gezamenlijk partnership. In de nieuwe overeenkomst staat dit partnership dan ook centraal. ‘We zien dat elkaars activiteiten goed overeenkomen en dat is een prima basis voor een partnership’, aldus Ed den Besten, bestuurslid van MKB Deventer.

Zowel MKB Deventer als Rabobank richten zicht op het versterken van het ondernemersklimaat voor MKB in Deventer en de omliggende regio. Rabobank geeft hier invulling aan door te investeren in de toekomstbestendigheid van ondernemers. ‘De nadruk hierbij ligt met name op Duurzaam ondernemen en Energietransitie’, aldus Marco Dirksen, directievoorzitter van Rabobank Salland. ‘Dit doen we via het agenderen van deze thema’s op relevante bestuurstafels in de regio. Ook stellen we onze kennis en netwerk beschikbaar en bieden we verschillende programma’s en kennissessies aan voor ondernemers. Als maatschappelijk betrokken bank willen we zo van toegevoegde waarde zijn voor de regio Salland’.

De activiteiten van MKB Deventer worden uitgevoerd onder de slogan “Samen Groeien”. Ed den Besten: ‘Door elkaars kennis, netwerk en projecten mee te nemen in de gesprekken met ondernemers stimuleren we de groei en ontwikkeling van het lokale bedrijfsleven en maken we samen de regio sterker’.

Een mooi voorbeeld van de samenwerking is het ontstaan van de succesvolle portal Vindstages.nl en de exportactiviteiten vanuit het nieuwe exportbureau voor de Stedendriehoek: MKB Trade Office. De stageportal kwam in een stroomversnelling door raad en daad van de Rabobank en de succesvolle exportactiviteiten zijn ontstaan uit een serie gezamenlijk georganiseerde exportborrels voor de wederzijdse leden door MKB Deventer en Rabobank.

Rabobank en MKB Deventer kijken gezamenlijk uit naar gezamenlijke nieuwe initiatieven die het ondernemen in Deventer en de regio sterker maken. 
onderkant-banner-skyline-deventer