MKB Deventer is er ook nu voor ondernemers

Geplaatst op 06-04-2020  -  Categorie: Blog  -  Auteur: Ed den Besten

 

Het zijn bijzondere tijden voor ondernemend Nederland en ook voor Ondernemers uit Deventer. Een paar maanden geleden hebben veel bedrijven hun plannen en prognoses opgesteld voor 2020. Vele gingen daarbij uit van een groei want het ging goed met de economie. Een van de grootste  problemen  was het behouden en werven van goed personeel.

 

Nog geen 4 maanden later ziet de wereld er totaal anders uit en kunnen die plannen de prullenbak in. De vraag is nu vooral hoe zorg ik er voor dat ik de crisis overleef!  Voor veel ondernemers is de business stilgevallen. Anderen draaien op halve kracht of minder. Er is veel onzekerheid over hoe het verder gaat en wanneer de beperkende maatregelen worden opgeheven. Ook is er een stortvloed van informatie en regelingen en zijn er vragen wie wel in aanmerkingen komt en wie niet en bij welk loket je moet zijn.

 

Als MKB Deventer zijn we er juist nu voor onze leden en ondernemers. Onze mensen zoals Marco Kok en Marianne Rademakers zijn dagelijks bereikbaar via de telefoon en de mail en ondersteunen ondernemers met het beantwoorden van hun vragen. Ze verwijzen naar de regelingen die er zijn en helpen zonodig de ondernemers op weg. We komen op voor de belangen van ondernemers.

Zo hebben we samen met binnenstadsmanagement  bij het begin van de crisis direct bij de gemeente erop aangedrongen om de lokale lasten nu niet in rekening te brengen maar later. We hebben samen met de andere ondernemersverenigingen en de gemeente  een overleg opgestart om zaken te coördineren en initiatieven te initiëren om de business te stimuleren of om elkaar te ondersteunen.

Er is al heel snel een lokale Corona site opgezet waar we alles te vinden is inclusief de meest gestelde vragen en inspirerende initiatieven. Ook wordt er met grote regelmaat nieuwsbrieven uitgebracht en zijn er verwijzingen naar de meest relevante sites. ondernemersdeventercorona.nl

 

Maar we zijn ook al bezig met de wereld na Corona. We inventariseren ideeën en werken die uit omdat we ze klaar willen hebben als het zover is. We vragen daarbij ook input vanuit de achterban en de lokale gemeenschap via een interactieve virtuele sessie. Heeft u ideeën of suggesties voor het aanjagen van de lokale economie na Corona, laat het ons weten.  We dringen er bij de Gemeente en de Provincie Overijssel op aan om niet alleen geld vrij te maken voor ondernemers uit de binnenstad maar ook voor andere MKB bedrijven. Want niet alleen ondernemers uit de binnenstad hebben het moeilijk!

 

Juist in deze tijden mogen ondernemers rekenen op de ondersteuning van MKB Deventer en dat wij opkomen voor hun belangen. Samen zetten we onze schouders eronder!

Ed den Besten

 

  
onderkant-banner-skyline-deventer