HBO/ICT zoekt uitdagende projectopdrachten

Geplaatst op 03-06-2021  -  Categorie: Algemeen

HBO-ICT zoekt uitdagende projectopdrachten!

 

De opleiding HBO-ICT van Saxion is op zoek naar projectopdrachten die onze studenten binnen een van de verdiepende specialisatiethema’s van HBO-ICT kunnen uitvoeren. Voor deze specialisatiethema’s zijn wij continue op zoek naar organisaties die interessante en

relevante projectopdrachten willen inbrengen, zodat we ons onderwijs blijvend kunnen laten

aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen op het IT-vakgebied.

 

Bovendien is deelname aan (een van) onze vierdejaars specialisatieprojecten van HBO-ICT een effectieve manier om afstudeerders te werven met skills op het gebied van Software Engineering (SE), Business&IT of Infrastructuur. Na de specialisatie vervolgen de studenten hun opleiding met het afstudeerproject.

 

Alle genoemde specialisatiethema’s worden uitgevoerd in de periode september – januari en een aantal thema’s wordt ook uitgevoerd in de periode februari – juni. De eerste helft wordt gebruikt voor projectvoorbereiding (plan van aanpak of onderzoeksvoorstel); de tweede helft voor projectuitvoering.

 

De opleiding HBO-ICT is op zoek naar uitdagende projectopdrachten op het gebied van:

 

  1. Big Data Technologies, waarbij studenten leren hoe ze toepassingen kunnen bouwen die met behulp van data bedrijfsdoelstellingen ondersteunen. De studenten leren om software te ontwikkelen waarbij machine learning een belangrijk component is, om bijvoorbeeld voorspellingen te doen. Maar ook leren ze hoe ze big data processing kunnen inzetten om streamingoplossingen te ontwikkelen voor problemen. De focus ligt daarbij op de software engineering. 
  2. Advanced Application Development, waarbij hybride apps voor meerdere platformen worden ontwikkeld om samen met u de wereld een beetje mooier te maken. Dit kunnen idealistische (opensource-)projecten zijn of andersoortige projecten met een technische uitdaging. De studenten kunnen u helpen in het gehele software ontwikkelingsproces, van opstarten tot opleveren.
  3. Internet of Things, waarbij de projecten op dit gebied heel divers kunnen zijn: van het programmeren van low-level microcontrollers en embedded computers om met sensoren bepaalde gegevens te verzamelen, tot het ontwerpen en bouwen van (prototypes van) complete systemen die data verzamelen, (al dan niet draadloos) versturen, analyseren en visualiseren. Idealiter hebben projecten een onderzoekscomponent (bijvoorbeeld selectie van geschikte sensoren / hardware).
  4. Business Improvement with Data, waarbij waarde wordt gegenereerd voor bedrijven, consumenten en burgers op basis van data-acquisitie, -analyse en -visualisatie.
  5. Business & IT alignment, waarbij vooral ingezet wordt op het toepassen van instrumenten binnen het vakgebied IT Governance om IT effectief in te zetten en te gebruiken zodat deze alignment verbetert. Op basis van praktijkgericht onderzoek brengen de studenten een advies uit over alignmentverbeteringen. Thema’s zijn: project- en applicatieportfoliomanagement, businesscasetechnieken, Enterprise Architectuur of meten van Business & IT alignment.

 

Rol van opdrachtgever

Bij deelname vervult u de rol van opdrachtgever. Samen met specialisatiedocenten van de opleiding HBO-ICT begeleidt u deze studenten. Bovendien verwachten we dat de studenten de beschikking krijgen over de benodigde informatie, data, et cetera om de projectopdracht te kunnen uitvoeren.

 

Meer informatie/deelname?

Deelname is kosteloos! Bent u geïnteresseerd in deelname aan een van de genoemde specialisatiethema’s, neem dan contact op met Tina Uda (docent/accountmanager opleiding HBO-ICT) of stuur een projectomschrijving. Zij is telefonisch te bereiken via 06-22466941 en/of via e-mail adu.t.[antispam].@saxion.nl. Alle projectopdrachten, die in september worden uitgevoerd, worden voor de zomervakantie voorbereid met een van de specialisatiedocenten van de opleiding HBO-ICT.

  
onderkant-banner-skyline-deventer