Bedrijventerreinen

  • Collectieve beveiliging en toezicht op de bedrijventerreinen wordt opgeschroefd waar nodig;
  • De ondernemersorganisaties vragen onderhoudspartijen (woningbouwverenigingen, scholen e.d.) om door te blijven gaan met regulier onderhoud om de basis op orde te houden;
  • De ondernemersorganisaties vragen de gemeente om gepland onderhoud en aanpassingen in de infra doorgang te laten vinden, dan wel naar voren te trekken.
5-1

Uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen voor ondernemers 

Het college heeft besloten ondernemers uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus 2020. Ondernemers kunnen uitstel aanvragen via het aanvraagformulier Uitstel van betaling voor ondernemers. Zo nodig kunnen ondernemers verdere uitstel van betaling krijgen. De uitgestelde betaaltermijn geldt voor alle ondernemers met een inschrijving in de Kamer van Koophandel, die geen machtiging tot automatische incasso hebben afgegeven.
Voor ondernemers die wel een machtiging hebben afgegeven, geldt een betalingsregeling in 10 termijnen. Als dit nu tot problemen leidt, kunnen ook deze ondernemers verder uitstel van betaling aanvragen.
Meer informatie over de uitstel op de website van de gemeente Deventer

6
 

Veelgestelde vragen Ondernemers

De overheid heeft diverse wijzigingen doorgevoerd, om de maatregelen rondom corona voor ondernemers zoveel mogelijk te verlichten.

7
 

Borgstelling MKB-kredieten

Heeft u als ondernemer te weinig onderpand om geld te lenen? Informeer bij uw financier naar de mogelijkheden van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). De BMKB vergroot het onderpand en daarmee ook de financierbaarheid van de onderneming, ook in de toekomst.
Meer informatie hierover op de website van de RVO.

8

 
onderkant-banner-skyline-deventer