Bedrijventerreinen

  • Collectieve beveiliging en toezicht op de bedrijventerreinen wordt opgeschroefd waar nodig;
  • De ondernemersorganisaties vragen onderhoudspartijen (woningbouwverenigingen, scholen e.d.) om door te blijven gaan met regulier onderhoud om de basis op orde te houden;
  • De ondernemersorganisaties vragen de gemeente om gepland onderhoud en aanpassingen in de infra doorgang te laten vinden, dan wel naar voren te trekken.


Deventer online postkamer


m-bridge maakt het voor leden van MKB Deventer mogelijk om vanuit de thuiswerkplek van werknemers zakelijke post fysiek te kunnen blijven versturen
Momenteel werken ook bij Deventer organisaties/ ondernemingen veel werknemers vanuit huis.
Dit zorgt voor de nodige uitdagingen. Een van de uitdagingen welke wellicht speelt is: hoe krijgen mijn werknemers of ik als ondernemer zelf de fysieke post zonder alle beschikbare middelen van de postkamer nu snel en betrouwbaar geproduceerd en verzonden.

MailStreet, ook lid van MKB Deventer, biedt samen met haar digitale bedrijfsonderdeel m-bridge een helpende hand. Via de Online Postkamer kunt u vanuit huis bijvoorbeeld uw facturen, aanmaningen, mailingen of andere belangrijke documenten uploaden en laten printen en ter post laten verzenden met PostNL. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd en via een beveiligd productieproces. (ISO 27001 certificering). Ieder document krijgt een unieke ID waardoor de status per document inzichtelijk is.

Uw documenten worden in eigen huisstijl geproduceerd en indien gewenst met verzendenvelop voorzien van uw eigen bedrijfslogo.

Met slechts enkele muisklikken selecteert u de gewenste verzendopties en wordt alles volledig voor u afgehandeld: printen, couverteren, adresseren, frankeren en verzenden.

Omdat u lid bent van MKB Deventer ontvangt u tot 1 juli 2020 maarliefst 30% korting op de reguliere tarieven waardoor u voor de productie en verzending van een document van 1 A4 in een “eigen envelop” slechts € 0,57 betaalt (Normaal € 0,82) inclusief bezorging. Facturatie geschiedt achteraf aan het einde van de maand.

De Online Postkamer is per 4 mei aanstaande te gebruiken.

Ga hier naar de Online Postkamer voor MKB Deventer leden:

www.deventer.onlinepostkamer.nl 

5-1
2-1

Uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen voor ondernemers 

Het college heeft besloten ondernemers uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus 2020. Ondernemers kunnen uitstel aanvragen via het aanvraagformulier Uitstel van betaling voor ondernemers. Zo nodig kunnen ondernemers verdere uitstel van betaling krijgen. De uitgestelde betaaltermijn geldt voor alle ondernemers met een inschrijving in de Kamer van Koophandel, die geen machtiging tot automatische incasso hebben afgegeven.
Voor ondernemers die wel een machtiging hebben afgegeven, geldt een betalingsregeling in 10 termijnen. Als dit nu tot problemen leidt, kunnen ook deze ondernemers verder uitstel van betaling aanvragen.
Meer informatie over de uitstel op de website van de gemeente Deventer

6
 

Besluit Bijstandsverzekering Zelfstandigen - Bbz - Torzo

Door de maatregelen tegen het coronavirus derven veel zelfstandige ondernemers, onder wie zzp’ers, inkomsten. Het kabinet ondersteunt hen met een Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo), vooralsnog tot 1 juni 2020. Er zijn 2 vormen van ondersteuning mogelijk:

  • Voor maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum
  • Daarnaast kan een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd

De rijksoverheid moet deze tijdelijke regeling (Tozo) nog opstellen. De gemeente neemt aanvragen in behandeling, maar kan geen besluit nemen totdat die regeling van kracht wordt. Wel kan de gemeente een voorschot verstrekken. Heeft u als zelfstandige acute financiële problemen, dan kunt u een verzoek doen voor zo’n voorschot.

Ondernemers die zich al hebben laten registreren via het Ondernemershuis of de gemeente worden deze week benaderd via e-mail om (digitaal) een aanvraag voor levensonderhoud/voorschot of bedrijfskrediet in te dienen.

Ondernemers die zich nog niet hebben gemeld kunnen een aanvraag voor levensonderhoud/voorschot of bedrijfskrediet indienen via de volgende link. Dit formulier is ook te bereiken via de website van het GROS (www.hetgros.nl). De nieuwe crisisregeling kent een terugwerkende kracht vanaf 1 maart. Het is niet nodig per direct een aanvraag in te dienen. Als aanvragen gespreid binnenkomen ontlast dat het Ondernemershuis en de gemeente.

Voor meer informatie zie de website van de Rijksoverheid

7
 

Borgstelling MKB-kredieten

Heeft u als ondernemer te weinig onderpand om geld te lenen? Informeer bij uw financier naar de mogelijkheden van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). De BMKB vergroot het onderpand en daarmee ook de financierbaarheid van de onderneming, ook in de toekomst.
Meer informatie hierover op de website van de RVO.

8

 
onderkant-banner-skyline-deventer