Freshlight

Adres

Maagdenburgstraat 56
7421 ZG Deventer

Contact

Anna Rensen
553020021

Over Freshlight

Beoordelingen

Toestemming(Vereist)

Sterke reductie ziekteverzuim dankzij Ioniserende lampen

Zonlichtkwaliteit, energiebesparend, duurzaam en circulair

De ioniserende lampen Freshlight hebben vele voordelen. Reden waarom de gepatenteerde lampen wereldwijd verkocht worden. Inmiddels is veelvuldig wetenschappelijk bewezen dat ionisatie (fijn)stof, bacteriën, virussen (incl Covid) en andere schadelijke luchtdeeltjes elimineert en zo de luchtkwaliteit verbetert. Daarbij produceren de ‘full spectrum’ daglichtlampen 99% natuurlijk daglicht. Dat draagt bij aan het welzijn, energieniveau en de gezondheid van mens en dier.  Reden waarom het ziekteverzuim in bedrijven na installatie van ioniserende lampen sterk daalt, vaak 50% en meer. Freshlight lampen zijn meermaals onderscheiden vanwege de innovatieve technologie.

Freshlight staat voor luchtzuiverende ledverlichting. Gezonde lucht is schone lucht. Voordat licht-ingenieur Aad van der Starre, Freshlight oprichtte, had ionisatie al zijn interesse. Hij besloot zich te gaan concentreren op licht en ionisatie. Hierdoor kwam Aad er achter dat lampen een goed vehikel zijn om te ioniseren en zo is Freshlight ontstaan.

Wat is ionisatie?

Bij ionisatie worden negatieve ionen de lucht in geschoten die zich gaan hechten aan positief geladen deeltjes zoals fijnstof (daarmee ook virussen en bacteriën) en geur. Door ionisatie verandert de elektrische lading van een stofdeeltje. Hierdoor binden de stofdeeltjes zich aan watermoleculen in de lucht. Doordat deze zwaarder worden vallen ze, met stof en al, op de grond. Tijdens dit natuurkundig proces worden stofdeeltjes effectief uit de lucht gehaald en geëlimineerd.

Écht frisse lucht
Freshlight heeft de technologie van ionisatie toe weten te voegen aan een lamp maar heeft echter ook andere producten, bijvoorbeeld luchtzuiveringssystemen (ionstar, ionbreeze) om in elk gewenste ruimte de lucht te zuiveren. Denk hierbij aan scholen, horeca en kantoorgebouwen. Niet alleen fijnstof, maar ook  geuren, bacteriën, virussen en schimmels worden door ionisatie aan water gebonden en verdwijnen op de grond. Deze technologie wordt in veel landen ook in ziekenhuizen en operatiekamers toegepast. Mensen met allergieën, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, hebben ook baat bij ionisatie. Maar ook ‘gezonde’ mensen ervaren de voordelen van ionisatie: de zuivere lucht zorgt in het algemeen voor minder longproblemen, er is een toename van weerstand, een verbetering van concentratievermogen en een gevoel van algemeen welbevinden.

Duurzaam en niet duur

De lampen kennen gemiddeld een drie keer langere levensduur dan traditionele lampen, doordat de lampen van Freshlight full spectrum zonlicht verspreiden. Dit heeft als voordeel dat gemiddeld zo’n 50% minder armaturen nodig zijn om de ruimte goed te verlichten ten opzichte van traditionele verlichting. De onderdelen van de lampen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Zo bestaan de behuizing van een Freshlight tube uit gerecycled glasvezel en hebben de tubes verwisselbare drivers

Agro als voorbeeld

De Freshlight verlichting worden ook veelvuldig toegepast in vele stallen om het welzijn van de dieren te bevorderen. Wageningen University & Research heeft na metingen een reductie gerapporteerd van 41 procent van het fijnstof na installatie de Freshlight lampen. Wettelijk stelt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een verlaging van 30% voor. Aad: “met een geringe investering in onze lampen voldoen de agrariërs hier al aan. Gek dat er voor dieren eisen gesteld wordt aan de hoeveelheid fijnstof in de lucht en voor mensen niet. Het wordt hoog tijd dat hier verandering in komt!”.

 

Apart kader

Ziekteverzuim bij Finder terug naar nul!

“Op het kantoor van Finder is het ziekteverzuim teruggebracht naar 0%,” meldt een trotse Martin Eijsink, Managing Director bij Finder Relais Nederland uit Amsterdam. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Door goed daglicht te creëren en de lucht te ioniseren.

“Het mooie van licht is dat we er blij van worden,” deelt Eijsink met het publiek. “Ons lichaam heeft een zone die vitamine D3 aanmaakt, wat ontzettend belangrijk is om depressiviteit tegen te gaan. Per dag moeten wij elf minuten aan goed daglicht hebben om dit aan te maken en ons energiek en gezond te voelen. Goed daglicht zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren, geen winterdip hebben en gaat ziekteverzuim tegen.”

Goed daglicht verbetert: zicht, hart en bloedvaten, aanmaak vitamine D3, het Immuunsysteem, humeur, alertheid, concentratievermogen en de vitaliteit en energieniveau.  Bij Finder op kantoor hangen de lampen van Freshlight. Deze ledlampen verspreiden fullspectrum zonlicht. ​Zonlicht bestaat uit alle kleuren van de regenboog. In dit licht zien we helder en kleuren natuur-getrouw. ‘Gewone’ lampen bevatten slechts enkele van de zonlichtkleuren en leveren daarmee maar de helft van de voordelen. Een nadeel van dit gelimiteerde licht is dat het stresshormonen aan maakt. De Freshlight ledlampen hebben naast fullspectrum zonlicht ook nog ionisatie toegevoegd. Tezamen heeft dit gezorgd voor een enorme reductie van het ziekteverzuim.  Ik gun iedere werkgever dit”.

 

www.freshlight.eu

www.gezondelucht.eu

 

 

 

Nieuws en columns over dit lid

Geen nieuwsberichten gevonden...