CCSdhr. R. Cornelissen
0570-667000
info@ccsenergieadvies.nl
Binnensingel  3
7411  PL Deventer
www.cocos.nl/

Zakelijke dienstverlening

CCS

CCS Energie-advies 

CCS Energie-advies is in 1997 door René Cornelissen is opgericht. Het initieert en adviseert bij energieprojecten op het gebied van warmte, biogas en Warmte Kracht Koppeling (WKK). De missie is het realiseren van rendabele energieoplossingen door een vernieuwende aanpak met een focus op kleinschalige technieken. Daarbij biedt CCS een complete oplossing voor het energievraagstuk, van het aanvragen van offertes en subsidies tot en met de bouwbegeleiding, directievoering en nazorg. Bij CCS werken vijftien personen. 

Veel agrokennis 
Binnen CCS is veel kennis aanwezig over de agrarische sector. Zo is CCS actief met biogasinstallaties op boerderijen. Tot nu toe was alleen mest vergisten niet rendabel, maar met nieuwe regelgeving en een nieuwe generatie vergisters is dit wel rendabel. Een van de projecten is de samenwerking met acht boeren in deze regio, die met ieder een eigen mestvergister, middels een biogashub (een collectieve biogasleiding) straks ongeveer één miljoen m3 biogas opwekken als vervanging voor aardgas. Chemiebedrijf Byk Cera is de eindafnemer van het geproduceerde biogas. 

Bio-Up 
Voor agrariërs waar een biogashub geen optie is, heeft CCS de Bio-Up ontwikkeld. "Op boerderijschaal wordt biogas uit mest opgewaardeerd tot groen gas. Een unieke ontwikkeling. De eerste installatie in Nederland loopt al bijna 5 jaar en wij zijn hard met de uitrol in zowel Nederland als het buitenland bezig", vertelt René. 

Project Ghana 
In Ghana is CCS bezig een project op te zetten om gassen die vrijkomen op stortplaatsen af te vangen en om te zetten in energie. René Cornelissen: “Nu verdwijnen de biogassen vanuit de stortplaats in de atmosfeer en dat is zonde en ook nog eens schadelijk. Met een relatief eenvoudige oplossing kunnen we deze afvangen en er energie mee opwekken. Hiermee wordt straks de naburige bierbrouwerij van Guinness in 60% van haar energiebehoefte voorzien. Het is ook nog eens een hele stabiele energieleverantie in een land waarin dat niet vanzelfsprekend is en waar energie duur is”. 

Biogas buitenland 
CCS verwacht de groei van de afgelopen jaren in de toekomst voort te zetten. Naast groei in Nederland staat de buitenlandse expansie op de agenda. Naast Afrika met de focus op Ghana, is ook export van de Bio-Up naar landen als Italië en Frankrijk een doel. “De prijs van aardgas ligt in beide landen hoog en met ons product Bio-up (groen gas als vervanger voor aardgas) zijn wij een interessante partij”. 

Exportland: Ghana 


 • Lucrees van Groningen
 • Son&Klaar
 • Captus
 • CCS
 • W3product
 • Effectiev
 • Stichting Projectkompassie
 • SmartR BV
 • Swinckels in Twello
 • SAZAS
 • MKB Deventer

  MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

  Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

  Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

  Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

  Home
  Collectieve inkoop
  Personeelsvoordeel
  Lobby
  Projecten
  Kennis
  Leden
  Contact


  Agenda
  Actueel
  Word lid
  Leden uitgelicht
  Magazine
  Blogs
  MKB Deventer
  Zutphenseweg 6
  7418 AJ DEVENTER

  Tel: 0570-758021
  E-mail: info@mkbdeventer.nl


  Privacybeleid MKB Deventer
  Copyright 2018 | MKB Deventer