W3productPeter Wolters
0570691156
info@w3product.com
Teugseweg  18
7418AM 7418AM Deventer
www.e-candle.nl

Industrie

W3product

W3 E-candle 

W3 E-candle is in 2000 opgericht door Peter Wolters en René Boom. In veel historische gebouwen werden kroonluchters nog verlicht met echte kaarsen en onveilige elektrakaarsen. In samenwerking met de Rijksgebouwendienst heeft W3 E-candle een nieuwe elektrische kaars op basis van LED ontwikkeld, die qua kleurbeleving zeer dicht bij echt kaarslicht komt. Bij W3 E-candle werken 4 personen. 

De E-candle is voor het eerst toegepast in Paleis Het Loo. De bestaande 2.700 kaarsjes in de diverse kroonluchters werden afgekeurd. Nu zorgen de E-candles voor verlichting in Het Loo, maar ook in het Koninklijk Paleis op de Dam. De voordelen van de E-candle zijn legio. Het gaat veel langer mee: 40.000 branduren in tegenstelling tot 1.000 uur bij een gewone lamp. De energiekosten zijn een stuk lager (terugverdientijd van een tot drie jaar), het is veiliger en de lamp geeft het authentieke licht van een echte kaars. De E-candles hangen in paleizen, musea, landhuizen, kerken, horeca en andere historische gebouwen.

Wolters en Boom zijn trots dat de E-candle is gebruikt voor de kroonluchters in Paleis Het Loo en in het Koninklijk Paleis Amsterdam. In het buitenland zijn de kroonluchters in het Koninklijk Paleis van de Poolse koning Jan III in Wilanów Warschau vervangen. Dit mooie project heeft in Polen ook weer tot nieuwe opdrachten geleid. 
In 2018 is een prestigieus project in Duitsland aangenomen. In kasteel en museum Slot Dresden zal alle verlichting in de vele kroonluchters door E-candles vervangen worden. Wolters: “Dit is voor ons een belangrijk project, niet alleen door de grootte. De hele Duitse museumtop kijkt met veel belangstelling naar ons project. Het kan voor ons een prachtig referentieproject worden voor meer werk in Duitsland”. 

Er is nog volop werk voor W3 E-candle. In Europa staan nog tal van landhuizen, kastelen en andere gebouwen die met de E-candle uitgerust kunnen worden. In het Verenigd Koninkrijk is in 2018 een nieuwe handelsagent geworven met een uitstekende reputatie. Wolters en Boom verwachten daar flink te groeien. 
Op termijn is ook het Midden-Oosten interessant. Eerste voorzichtige contacten zijn er met een Duitse fabrikant van kroonluchters om samen te gaan werken bij export naar het Midden-Oosten. 
Ook op het gebied van productontwikkeling zit W3Product niet stil, momenteel wordt gewerkt aan een 3D kaarslicht met bewegende vlam. 

Exportlanden 
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen, Polen en Oostenrijk


 • Lucrees van Groningen
 • Son&Klaar
 • Captus
 • CCS
 • W3product
 • Effectiev
 • Stichting Projectkompassie
 • SmartR BV
 • Swinckels in Twello
 • SAZAS
 • MKB Deventer

  MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

  Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

  Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

  Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

  Home
  Collectieve inkoop
  Personeelsvoordeel
  Lobby
  Projecten
  Kennis
  Leden
  Contact


  Agenda
  Actueel
  Word lid
  Leden uitgelicht
  Magazine
  Blogs
  MKB Deventer
  Zutphenseweg 6
  7418 AJ DEVENTER

  Tel: 0570-758021
  E-mail: info@mkbdeventer.nl


  Privacybeleid MKB Deventer
  Copyright 2018 | MKB Deventer