Agriprogressdhr. P. Helfferich
06 53782889
info@agriprogress.com
Nieuwe Rij 11
7413 ZX Deventer
www.agriprogress.com

Agro

Agriprogress

Pieter Helfferich is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw, actief in de internationale agribusiness. Gestart werd met het doorlichten van agri- en food bedrijven en het invoeren van verbeterplannen in Nederland en Duitsland. Helfferich: ”in Nederland doen wij dit zeer goed en de Duitsers konden daar nog van leren.” Na het vallen van het IJzeren Gordijn wordt Pieter actief in Oost-Europa. Pieter: “Het was schrikken  en puin ruimen na de val van het communisme.” Met inbreng van Nederlandse kennis en technologie wordt en werd meegeholpen de landbouw en de foodindustrie te hervormen en verbeteren. Pieter is actief om deze kansen voor Nederlandse bedrijven te benutten. In Oost Europa ligt de nadruk op verhoging van de productiviteit en rendementsverbetering. In Nederland wordt ingezet op nieuwe concepten met natuur inclusief boeren, circulaire economie, duurzame energie, eerlijke prijs en dierwelzijn.

Agri- en food kansen voor Roemenië

Naast Oekraïne, Nederland en Bulgarije ligt de focus met name op Roemenië. Daar beschikt Pieter over een kantoor in Boekarest: ‘Agriprogress SRL’. Agriprogress ondersteunt twee clusters Holland Dairy House en Holland House of Horticulture bij hun marktontwikkeling (23 leidende bedrijven). Pieter: “In Nederland is nauwelijks ruimte voor groei, het zal eerder krimpen. In Roemenië is daar nog volop ruimte voor. Goede landbouwgrond is te koop voor € 3.500,- per hectare, ter vergelijk in Nederland kost dit € 55.000,-.” Agriprogress helpt bedrijven om van en naar Roemenië te exporteren, door exportplannen op te stellen, begeleiding ter plekke en distributeurs te selecteren.

Import en export en Starters International Business

Alhoewel Agriprogress op het moment m.n. actief is in Roemenie, wordt ook gewerkt aan de ontwikkeling van land- en tuinbouw in Nederland, Iran en Afrika. Voor investeerders worden haalbaarheidsstudies gemaakt en business plannen gemaakt. Pieter heeft goede ingangen bij vele financiers inclusief de RVO. Pieter is door het Ministerie van Economische Zaken geregistreerd als businesscoach voor de subsidieregeling Starters International Business. Onder deze titel kunnen mkb-ondernemers 2.400 Euro subsidie krijgen voor zijn support om te internationaliseren.

De toekomst

Naast consultancy en projectmanagement zal er een handelstak worden ontwikkeld. Er liggen in de groeiende economie van Roemenië volop kansen. Wereldwijd:10 miljard monden duurzaam voeden is de grote uitdaging! Ondernemers met investeringsplannen zijn welkom in Deventer of Boekarest om te komen sparren!

Exportlanden 

Duitsland, Oekraine, Roemenië, Bulgarije, Iran


 • Lucrees van Groningen
 • Son&Klaar
 • Captus
 • CCS
 • W3product
 • Effectiev
 • Stichting Projectkompassie
 • SmartR BV
 • Swinckels in Twello
 • SAZAS
 • MKB Deventer

  MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

  Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

  Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

  Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

  Home
  Collectieve inkoop
  Personeelsvoordeel
  Lobby
  Projecten
  Kennis
  Leden
  Contact


  Agenda
  Actueel
  Word lid
  Leden uitgelicht
  Magazine
  Blogs
  MKB Deventer
  Zutphenseweg 6
  7418 AJ DEVENTER

  Tel: 0570-758021
  E-mail: info@mkbdeventer.nl


  Privacybeleid MKB Deventer
  Copyright 2018 | MKB Deventer