Agenda

Dag van de vitaliteit 2023! GEANNULEERD!!!

Datum: 28-09-2023
Tijd: 10:00 - 19:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Algemene events | kennisbijeenkomsten / workshops

Van 25 tot en met 30 september 2023 vindt de nationale vitaliteitsweek plaats. Wij gaan deze organiseren van, voor en door onze leden op donderdag 28 september. Vitaliteit heeft natuurlijk niet alleen te maken met fysiek en lichamelijk fit zijn, maar ook met onder meer voeding, slapen, vitaliteit, werkgeluk etc. Er zijn vele (deel) onderwerpen mogelijk. Wij organiseren in deze week tal van workshops die hiermee te maken hebben en we sluiten deze week af op donderdag 28 september met een bootcamp aan de IJssel en daarna een “vitaliteit café”.

Deze worden gehouden op de gasfabriek variërend van 10.00 tot 16,.00 uur. Deze workshops worden kosteloos aangeboden door de coaches zelf. Het vitaliteit café word je aangeboden door MKB Deventer!

Onderstaand het programma en korte toelichting van de workshops. Je kunt je inschrijven middels onderstaand inschrijfformulier. Geef bij de omschrijving duidelijk aan welke workshop (s) je wilt volgen. Inschrijven is mogelijk tot 4 september 2023!

 

Care to work | Mariët van de Muckhof

Workshop van rood naar groen

We hebben allemaal te maken met stress, werkdruk en het van gevoel dat je geen kant op kunt. Hoe zorg je dat je beter in balans blijft? In balans zit beweging. Hoe zorg je dat jij in beweging blijft en veerkracht houdt? Wanneer je geen veerkracht voelt; als het ware in het rood zit, hoe kom je dan weer in het groen?

 

Mens en Zo (Eega groep) | Manon van Achteren

Workshop stress en herstel

Stress en Burn-out Coach

 • Hoe staat het met jouw stresslevel?
 • Hoe staat het met jouw balans tussen hard werken en rusten/herstellen?

Vroeger dachten wetenschappers dat we vooral ziek worden van teveel stress. Het huidige stressonderzoek wijst erop dat het niet zozeer de stressreacties zelf zijn die een risico vormen voor onze gezondheid, als wel te weinig herstel erna.

Eigenlijk zou ieder mens met een druk leven moeten herstellen als een topsporter. Alleen is een wedstrijd of een marathon een meer vanzelfsprekende fysieke uitputtingsslag dan een zware werkdag en een druk privéleven. Veel harde werkers hebben de neiging om hun fysieke en mentale vermoeidheid niet serieus te nemen, of ze herkennen het niet als zodanig. Een weekendje rust, dat moet voldoende zijn om er weer tegenaan te kunnen. Of het lichaam er ook zo over denkt is maar de vraag.

YOGA Deventer | Gerreke van den Bosch

Ik geef samen met Gerard Somer een geliefde vorm van Yoga en Klankevents

Passion4life | Inge Stevenson

Lichaamsgerichte Mindfullness

Mindfulness helpt om lichaam en gedachten beter op elkaar af te stemmen. Gerichte oefeningen helpen je jouw lichaam meer te ontspannen, zoals gezicht, nek, schouders en het middenrif. Hierdoor verbetert de ademhaling en jouw vitaliteit. Andere oefeningen helpen je de aandacht beter te richten, te focussen en te ontspannen in het moment. Dit helpt bij het loslaten van zorgelijke of negatieve gedachten. Daardoor krijg je meer ruimte om jouw situatie te overzien en oplossingsgericht te denken. Het brengt je meer in het hier en nu. Mindfulnesstraining brengt: • Rust • Overzicht • Heldere gedachten • Meer ontspanning • Inzicht in samenwerking tussen lichaam & mind Met oefeningen die je thuis zelf kunt doen

Langenberg Advies in Verandering | Marieke Langenberg

Workshop “Vitaal in je loopbaan”

In een halve dag hebben we aandacht voor de 5 thema’s die leiden tot een vitale loopbaan: fysiologie, psychologie, ecologie, filosofie en vitaal leiderschap. We staan stil bij de invloed die je hebt op je eigen werkgeluk, zodat je je loopbaan duurzaam en vitaal kunt inrichten. Deze workshop is interessant voor iedereen die werkt, als werknemer of als ondernemer, en op zoek is naar handvatten om zelf (of voor zijn/haar medewerkers) te werken aan meer vitaliteit en werkgeluk.

Talentum et Gloria | Ina Mossink

Ina geeft een powersessie genaamd ‘Power Flow – Vitaliteit door veerkracht’.

Om sterk en krachtig in het leven te kunnen staan zijn veerkracht en weerkracht belangrijke eigenschappen. In deze powersessie leer ik ze je aan.

De IJsselcoach | Bob Jan Schoot Uiterkamp

Ontdekkingstocht naar een Betekenisvol leven

Vitaliteit is een thema waar Wilfried van Oldeniel en ikzelf dagelijks mee te maken hebben. Veel mensen die wij begeleiden ervaren deze tijd als druk en we zien een grote behoefte aan rust, stilte en zingeving. Wij hebben de leergang ‘Van Binnenuit Leven’ ontwikkeld om te voorzien in de behoefte aan meer rust en richting in het leven. De leergang is een ontdekkingstocht van 3 dagen naar een meer betekenisvol leven. We begeleiden 8 tot 12 deelnemers om meer inzicht in de bron van de eigen wijsheid te krijgen en te ervaren wat daaruit wil ontstaan.

EVI Coaching | Evelien Hauptmeijer

Workshop Talentmanagement

In deze tijden is het cruciaal om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Talentmanagement is niet alleen gunstig voor de werknemers zelf, maar ook voor de organisatie. Het zorgt voor meer motivatie en betrokkenheid, een hogere productiviteit, een lager ziekteverzuim en betere resultaten. Daarnaast draagt talentenontwikkeling bij aan het behoud van talentvolle werknemers en het aantrekken van nieuwe.

Son & Klaar | Cindy van Son

Bewustere loopbaankeuzes met inzicht in je drijfveren!

Drijfveren zijn verrassend vaak doorslaggevender dan je denkt bij het maken van loopbaankeuzes. Of je iets gaat doen of niet hangt vaak niet alleen samen met of iets kunt of leuk vindt, maar vaak veel meer met jouw voorkeuren, waarden en motivaties. Heel belangrijk dus om dat helder te hebben van jezelf! In deze workshop word je je bewust van je eigen drijfveren en leer je de drijfveren van je medewerkers herkennen. Zo kun je jezelf en hen beter in hun loopbaan faciliteren!

Helden op Hakken | Chantal Kroese

Workshop | Passie voor vitaliteit Om het leven te kunnen leiden dat je wilt, met alle rollen die je (op dat moment) wilt vervullen, heb je iets bijzonders nodig om je goed te voelen. Gezond eten, sporten en op tijd rust nemen is niet altijd voldoende om je écht goed te voelen. Een gezond lichaam is van belang om in balans te raken en/of te blijven. Hoe pak jij dan de regie op jouw gezondheid? Hoe vitaal ben jij en wat doe jij om preventief om gezond(er) oud te worden? Ben jij er ook aan toe om de beste versie van jezelf te worden? Tijdens deze inspirerende workshop leer je wat het belang is van gezonde cellen en essentiële vetzuren in jouw lichaam maar ook over schone bloedvaten, sterke botten én wat kan collageen nou voor jouw lichaam betekenen? Kortom, een advies voor het werken aan een optimale(re) gezondheid!

Programma: Dag van de vitaliteit 28-09-2023
Ruimte 4 Ruimte B
Tijd
10.00 – 11.30 Manon van Achteren | Mens en Zo (Eega groep) Gerreke van den Bosch | YOGA Deventer
13.00 – 14.30 Inge Stevensson | Passion 4 life
13.00 – 16.00 Marieke Langenberg | Langenberg Advies in Verandering Ina Mossink | Talentum et Gloria
13.00 – 14.30 Bob Jan Schoot Uiterkamp | De IJsselcoach Evelien Hauptmeijer | EVI Coaching
14.30 – 16.00 Cindy van Son | Son en Klaar Chantal Kroese |Helden op Hakken

 

Woensdag 27 september van 11.00 tot 12.30 uur geeft Mariët van Care to work de workshop Van Rood naar Groen!

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Workshop doelgericht plannen

Datum: 28-09-2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Popup Office Stationsstraat 17 Twello
ZP bijeenkomsten

ZP Deventer kondigt een praktische workshop aan voor ZP-leden. Op 28 september organiseert ZP Twello, gevestigd aan de Stationsstraat 17, een “Doelgericht Plannen” training. Deze samenwerking tussen ZP Deventer en ZP Twello belooft essentiële planningsvaardigheden te bieden aan ZP-leden, waarbij effectieve strategieën worden gedeeld om doelen te bereiken. De workshop omvat interactieve sessies en praktische oefeningen, aangeboden door Angelique Vijge, lid van ZP Twello.  Noteer de datum alvast voor deze waardevolle kans om je planningsvaardigheden te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Inloop 19.00 uur

Start workshop: 19.30 uur (plm 11 uur)

Aansluitend: Netwerkborrel

Aanmelden: Aanmelden:

Aanmelden Evenement

De Kop Handelskade

Datum: 09-10-2023
Tijd: 17:45 - 21:00
Locatie: Keizerskroon Deventer
Algemene events

Tijdens eerdere bijeenkomsten is al eens gesproken over stadscampus ‘De Kien’, een groot stadsontwikkelingsproject in de nabijheid van het station in Deventer. De Kop Handelskade is een verrassend en uniek nieuwbouwproject dat een belangrijk onderdeel vormt van ‘De Kien’.
De stadscampus krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer! Daarnaast komen er 2 horeca-gelegenheden, 88 studentenwoningen, 76 sociale huurwoningen en is er plek voor 3.000 m2 kantoorruimte. Marco Spekreijse is Adjunct Directeur bij de ontwikkelaar van het complex, Explorius uit Rijssen. Zijn verhaal wordt ingeleid door René Nelissen, programmamanager voor De Kien en werkzaam bij Witteveen+Bos.

Voor meer informatie: www.bergenvaarders.nl

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Sprekersavond Lyon Hutten deelt graag zijn levenslessen en ervaringen met andere MKB Ondernemers

Datum: 09-10-2023
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Zwarte Silo Deventer
Algemene events | ZP bijeenkomsten

De ene onderneming blijft worstelen om het hoofd boven water te houden, de ander slaagt erin om alles wat het aanraakt in goud te veranderen. Is het goed ondernemerschap, is het geluk of is het een kwestie van wachten tot de juiste kans voorbij komt? Of is het een combinatie van factoren.

Ondernemer Lyon Hutten heeft loodzware jaren achter de rug. Het levenswerk van zijn opa, zijn vader Hans en hemzelf werd noodgedwongen afgebroken, letterlijk en figuurlijk. Maar hij had geluk, zegt hij zelf. Zijn bedrijf in horeca- en projectinrichting in een gloednieuw pand in Nieuw Heeten staat als een huis. Zijn Handel in Geluk.

De naam van zijn bedrijf is op z’n minst opmerkelijk, ‘Handel in Geluk’. “Het komt door een liedje van Frans Bauer”, verduidelijkt Lyon Hutten. “Die zingt: ‘Geef me maar een ons geluk, da’s meer dan een pond goud’. Mooi toch. Vooral het woord geluk. Dat hoor je altijd terug.” Handel in Geluk, met een klavertje vier in het logo, wat staat voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk. Hij heeft zelf ook geluk gehad, zegt hij, want na jaren van strijd en ingewikkelde problematiek zijn de 45-jarige Lyon Hutten en zijn 73-jarige vader Hans weer aardig boven Jan. 

In 1960 begon opa Hutten met een paar nertsen een fokkerij in Nieuw Heeten. Hij wist toen nog niet dat zijn nazaten daarmee verder zouden gaan, en er op het hoogtepunt veertigduizend dieren in de nertsenstal zouden rondlopen. Het werd een bloeiende handel, met twee locaties, in Nieuw Heeten en Witharen. Tot er in 2013 een fokverbod voor nertsen werd afgekondigd. “Dat betekende concreet dat we in 2024 zouden moeten stoppen met ons bedrijf”, zegt Lyon Hutten. Die duidelijke stip op de horizon zorgde ervoor dat Lyon alvast ging omscholen. Hij liep stage, en begon een handel in apparatuur en meubels voor de horeca. Hij deed dat vanuit een gehuurde hal in Nieuw Heeten. En toen, pats, boem, corona. Alle plannen en handel in de war.

“Er was een verdenking dat nertsen het Covid-virus op de mens konden overbrengen”, vertelt Lyon. “De hele sector lag ineens onder vuur. Dat was begin 2020. We moesten ineens versneld stoppen met ons bedrijf. Wat een chaos. Ik stak al mijn tijd en energie in overleg met de politieke kopstukken in Den Haag. Naast mijn werk. Slapeloze nachten, spreken op het Malieveld. Wéér om tafel met politici. Strijden voor onze sector. Een hele zware, heftige tijd. Overigens is nooit bewézen dat nertsen corona overbrengen.”

 Een zeer inspirerende spreker en zeker de moeite waard om te luisteren naar deze enthousiaste ondernemer.

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Thema avond veiligheid Keurmerk Veilig Ondernemen

Datum: 10-10-2023
Tijd: 18:30 - 21:15
Locatie: Brandweerkazerne, Schonenvaarderstraat 5 Deventer
Algemene events | kennisbijeenkomsten / workshops

Een interactieve avond verdeeld in 2 sessies:

 • Live Hack Cybercriminaliteit

Tijdens de KVO thema avond bied de live hack een meeslepende ervaring waarbij onze gastspreker demonstreert hoe cybercriminelen met verrassend gemakt toegang kunnen krijgen tot bedrijfsinformatie. Deze hands-on sessie onthult de gevaren waarmee ondernemers, zowel grote ketens als kleine ondernemers, worden geconfronteerd bij de registratie van persoonsgegevens en belicht de cruciale principes van digitale veiligheid.

 • Omgaan met afwijkend gedrag

Twee acteurs demonstreren verschillende situaties van afwijkend winkelgedrag door klanten. Van kleine irritaties tot diverse uitingen van (verbale) agressie. De acteurs tonen meerdere soorten van reacties en geven duiding om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Programma:

18.30 – 19.00 uur inloop met soep en broodjes

19.00 uur welkomstwoord door wethouder Thomas Walder

19.15 uur Start programma in 2 sessies

21.15 uur einde

Aanmelden thema avond veiligheid 2023 – Kvo Deventer

 

Ontdek, verbind en groei tijdens de “Deventer meets Raalte en Twello”

Datum: 13-10-2023
Tijd: 09:45 - 13:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
ZP bijeenkomsten

Op 13 oktober staat er een bijzonder event op de agenda dat je niet wilt missen! ZP Deventer opent haar deuren voor ZP Raalte en ZP Twello tijdens een bruisende Open Coffee.

Ontmoet ZZP’ers uit onze naburige gemeenten, Raalte en Twello, en vergroot je netwerk exponentieel. Connecties smeden met ondernemers buiten je directe omgeving opent deuren naar nieuwe mogelijkheden, frisse perspectieven en kansen die je anders misschien zou missen.

We hebben een gaaf programma voor je klaarstaan!

9:45 – Inloop: Begin de dag met een lekkere kop koffie of thee met wat lekkers, een warm welkom en maak vast kennis met gelijkgestemde ondernemers uit Deventer, Raalte en Twello.

10:00 – Inspirerende Aftrap: Laat je inspireren door de welkomstwoorden van de vertegenwoordigers van de 3 zp netwerken: Marian Ellenbroek van ZP Raalte, Marco Rooks van ZP Twello en Hans Lenderink van ZP Deventer. Een geweldige start die de toon zet voor een dag vol waardevolle connecties.

10:15 – Meer groei en vrijheid door structuur Tijdens de korte inspiratiesessie door Dagmar Ijssel de Schepper duik je in de kern van jouw unieke ondernemersrol. Leer effectiever prioriteren en beheer je tijd en middelen in een kort tijdsbestek. Of je nu aan het begin van je ondernemersreis staat of al jarenlang ervaring hebt, Dagmar Ijssel de Schepper deelt praktische inzichten om uit de dagelijkse sleur te stappen, je werk te structureren en nieuwe energie te vinden voor bijvoorbeeld bedrijfsgroei.

11:00 – Verkenningstocht langs Ondernemersparels: Voor we beginnen met de rondleiding starten we met de introductie het kletsbakje een initiatief van ZP Raalte waarmee we elkaar goed leren kennen. Laat je vervolgens inspireren door een exclusieve rondleiding over het gasfabriek terrein en ontmoet enkele van de meest diverse en inspirerende ondernemers die hier gevestigd zijn. Ontdek hun verhalen, deel ervaringen en leg de basis voor waardevolle samenwerkingen.

12:00 – 12:30 – Uitloop: Er is mogelijkheid om nog even na te praten of te netwerken. Laat de inspiratie van de dag doorwerken en laat je zakelijke relaties groeien.

Dit is dé gelegenheid om jouw ondernemerskringen uit te breiden, ideeën uit te wisselen en te leren van anderen die dezelfde passie delen. Vergeet niet, succesvol ondernemerschap gedijt bij het bouwen van sterke connecties.

Reserveer 13 oktober in je agenda. Samen maken we van “Deventer meets Raalte en Twello” een dag vol kansen, inspiratie en groei. We zien je daar!

Meld je aan via info@zpdeventer.nl

Succesvol medewerkers werven in een krappe arbeidsmarkt

Datum: 02-11-2023
Tijd: 16:00 - 17:30
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Algemene events | kennisbijeenkomsten / workshops

Staan vacatures bij jullie al langdurig open? Voelt het alsof jullie al alles hebben geprobeerd zonder de juiste match te vinden?

Algemeen Directeur Heko: “Dankzij Primatch HR Groep konden wij in korte periode een Senior Planmaker (combinatiefunctie van Bouwkundig Projectleider en Calculator) aannemen, terwijl deze vacature daarvoor al anderhalf open stond”.

Heko, een mkb bedrijf in bouw en vastgoedonderhoud, ervaarde wat het geheim is achter succesvolle werving. Een hint? Het draait allemaal om écht begrijpen waar je doelgroep zich bevindt en wat ze aanspreekt. Bij Heko doken we daarom in de diepte:

 • Waarom kozen medewerkers Heko?
 • Via welke kanalen vonden sollicitanten Heko?
 • Welke fouten werden gemaakt in de keuze voor vacaturesites en de manier van profilering?

Het antwoord was verbluffend eenvoudig: het gaat om het toevoegen van het unieke verhaal van het bedrijf en de aansluiting vinden bij het gedrag van de doelgroep. De analyse liet zien welke kanalen succesvol waren en wat kandidaten op emotioneel niveau aanspreekt in het bedrijf.

Met de deskundige hulp van Primatch HR Groep, is de aanpak omgegooid en werden meer geschikte kandidaten bereikt. Het resultaat? Vacatures die al lang onbeantwoord bleven, werden in korte tijd ingevuld!

Wil jij weten hoe jullie vacatures succesvol kunnen worden ingevuld? Meld je aan voor de workshop ‘Succesvol medewerkers werven in een krappe arbeidsmarkt’ bij MKB Deventer op donderdag 2 november van 16.00 tot 17.30 uur! Daarna wordt ook de gelegenheid gegeven om te netwerken.

Deze workshop word je aangeboden door Primatch HR Group en MKB Deventer.

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

 

 

 

 

 

 

Aanmelden thema avond veiligheid 2023 – Kvo Deventer

Training Branding en strategie

Datum: 09-11-2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Stationsstraat 17 Twello
ZP bijeenkomsten

Op 9 november 2023 wordt er door ZP Twello een training “Branding en Strategie” georganiseerd door ZP Twello. Hiervoor zijn leden van ZP Twello en ZP Deventer van harte uitgenodigd. Deze wordt gegeven bij Popup Office aan de Stationsstraat 17 in Twello.

Inloop: 19.00 uur

Start workshop: 19.30 uur (plm 1 uur)

Aansluitend: Netwerkborrel

 

Aanmelden kan al wel via onderstaand formulier

Aanmelden Evenement

 

Algemene ledenvergadering van MKB Deventer

Datum: 20-11-2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Theater MIMIK Deventer
Algemene events

ChatGPT in het MKB: Hype of Game-Changer?

Heeft u al gehoord van kunstmatige intelligentie (AI) en ChatGPT, maar bent u nog niet overtuigd van de impact ervan op uw bedrijf? Of misschien is dit de eerste keer dat u ervan hoort? In een wereld waar technologische ontwikkelingen soms als ‘hypes’ worden bestempeld, nodigen we u uit om te ontdekken hoe AI en ChatGPT daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Deze technologieën bieden niet alleen kansen voor groei en efficiëntie, maar ook voor kwaliteitsverbetering, personeelsontwikkeling én het werven van nieuw talent.

Dennie Pasman, mede-eigenaar en vooraanstaand specialist van Vsee Search Marketing, is verantwoordelijk voor de operations binnen het bedrijf. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring komt hij naar de ledenvergadering van MKB Deventer om de feiten en fabels rondom ChatGPT te ontrafelen.

🔍 Wat kunt u verwachten?

 • Een onthullende introductie over AI en ChatGPT.
 • Praktische do’s en don’ts voor bedrijven in het MKB.
 • Echte voorbeelden van hoe ChatGPT kan worden ingezet, niet alleen in online marketing maar in diverse bedrijfssectoren, inclusief personeelswerving.

Bij Vsee Search Marketing hebben we ChatGPT op een pragmatische manier geïmplementeerd, waardoor het toepasbaar is voor een breed scala aan bedrijven. Bent u klaar om de potentie van deze technologie voor uw bedrijf te ontdekken?

📅 Mis deze kans niet!
Sluit u aan bij ons op de ledenvergadering van MKB Deventer en ontdek zelf of AI en ChatGPT slechts een ‘hype’ zijn of echte game-changers voor uw bedrijf.

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

 

Agenda archief

Kennissessie: Hoe je grip houdt op je cashflow: belangrijk voor elke ondernemer, van ZZP tot BV!

Datum: 21-09-2023
Tijd: 16:00 - 18:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
kennisbijeenkomsten / workshops

Geld.. enorm belangrijk in je bedrijf. Je kunt er slapeloze nachten van hebben. Vooral als je een innoverend bedrijf hebt. Of een sterke groei doormaakt. Méér of voor het eerst personeel wilt aannemen. Kan dat wel uit? In deze kennissessie kijken we naar én gaan we aan de slag met het onder controle krijgen van geldstromen in je bedrijf. Je krijgt antwoord op de vraag: wat dan, hoe dan? Je kunt je manager financiën of je boekhouder thuis laten. Als directeur/ondernemer sta je hier zelf aan het stuur.

Deze kennissessie wordt verzorgd door Miranda Straver van MKB Winstadvies, financieel advies en groeibegeleiding voor ondernemers. Heb je op voorhand een vraag of inbreng, mail deze dan aan miranda@mkbwinstadvies.nl

Aanmelden Evenement

Cowork Friday voor ZP Deventer

Datum: 15-09-2023
Tijd: 09:00 - 17:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
ZP bijeenkomsten

We zijn enthousiast om aan te kondigen dat het weer tijd is voor onze maandelijkse Cowork Friday! Op vrijdag 15 september nodigen we je uit om deel te nemen aan deze inspirerende dag vol samenwerking en connecties.

Wat houdt Cowork Friday in? Het is een speciale dag waarop we als ZP-Deventer leden samenkomen om te werken, te netwerken en elkaar te inspireren. Maar dat is nog niet alles! Voor degenen die nog geen lid zijn, bieden we een speciale gelegenheid. De eerste keer kun je gratis deelnemen aan Cowork Friday, en we hopen natuurlijk dat je daarna besluit om lid te worden van ZP Deventer.

Reserveer nu je plek voor deze dag vol productiviteit en netwerkmogelijkheden. In plaats van in je eentje te werken, krijg je de kans om samen met andere ZP’ers te werken in dezelfde ruimte. Dit is het moment om elkaar te inspireren, te motiveren en nieuwe connecties te maken.

Beeld je in: gesprekken bij het koffieapparaat die leiden tot waardevolle inzichten, die nieuwe samenwerkingen mogelijk maken en een netwerk van gelijkgestemde professionals waarmee je het weekend kunt ingaan.

Reserveer  je coworkingspace voor vrijdag 15 september en bereid je voor op een dag vol inspiratie en nieuwe mogelijkheden! mail naar info@zpdeventer.nl

Stand van zaken inzake netcongestie

Datum: 11-09-2023
Tijd: 19:00 - 21:30
Locatie: restaurant de Keizerskroon, Stromarkt in Deventer
Algemene events

Netcongestie

Op maandagavond 11 september organiseert MKB Deventer samen met de Bergenvaarders  een bijeenkomst met een zeer belangrijk en actueel onderwerp waar we veel over lezen in de krant tegenwoordig: netcongestie. Bedrijven kunnen geen stroom meer krijgen, windparken en zonneparken kunnen niet meer stroom leveren.
Hoe zijn we in deze situatie beland en wat kunnen we er aan doen? Menno ten Heggeler brengt ons op de hoogte.

Projectmanager Toekomstbestendige Bedrijventerreinen in opdracht van de ondernemersverenigingen in Deventer. In die hoedanigheid dadelijks bezig met het oplossen van netcongestie in Deventer.

 

Netcongestie is in feite file op het elektriciteitsnet. De energietransitie ontwikkelt zich in rap tempo. We schakelen over van fossiele brandstoffen zoals kolen en olie, op duurzame vormen van energie opwek zoals met zon of wind. Deze energie wordt in veel gevallen teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Vroeger was het leveren van elektriciteit eenrichtingsverkeer. De stroom ging van de centrale naar woningen en bedrijven. Met de komst van duurzame energie opwek via onder andere zonne-energie is dit tweerichtingsverkeer geworden. Het Nederlandse elektriciteitsnet is hier oorspronkelijk niet voor ontworpen. Dit leidt soms tot problemen op het elektriciteitsnet. Het terugleveren van stroom is dan niet mogelijk.

Daarnaast gaan steeds meer bedrijven elektrificeren in het bedrijfsproces (een gasgestookte ketel wordt een warmtepomp, een vrachtwagen wordt elektrisch, etc). Ook de vraag naar elektriciteit wordt dus steeds groter. Ook daar is het elektriciteitsnet niet overal op berekend.

Het is voor netbeheerders dus een enorme uitdaging om al die energie via de elektriciteitsnetten te vervoeren van A naar B. Hierdoor is er op veel plekken een tekort aan transportcapaciteit in het elektriciteitsnet. Dat noemen we netcongestie. Netbeheerders leggen in de zogenaamde congestiegebieden een beperkte transportcapaciteit op, wat betekent dat gebruikers niet zomaar energie kunnen krijgen of terug leveren. Ook in Deventer hebben we hiermee te maken en sommige problemen zullen wellicht niet in dit decennium opgelost worden.

Menno ten Heggeler vertelt wat de situatie is, maar gaat waar mogelijk ook het gesprek aan. Goede ideeen zijn welkom en vragen kunnen gesteld worden. We zullen deze problematiek samen moeten oplossen. Een interessante bijeenkomst dus voor ondernemers, inwoners van Deventer en andere geïnteresseerden.

U bent voor deze bijeenkomst welkom in restaurant “de Keizerskroon” vanaf 19.00 uur

Programma:

19.00 – Koffie / inloop (wordt u aangeboden door de Bergenvaarders)
19.30 – Welkomstwoord
19.40 – Netcongestie – Menno ten Heggeler
20.30 – Netwerkborrel (wordt u aangeboden door MKB Deventer)

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Meet & Greet 8 NL-handelsvertegenwoordigers overzee

Datum: 08-09-2023
Tijd: 16:00 - 17:30
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
MKB Trade Office / export

, Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika gezamenlijk naar Nederland toe.

Op vrijdag 8 september kunt u laagdrempelig met de Nederlandse handelsvertegenwoordigers uit Thailand, Mexico, Chili, Maleisië, Kenia, Verenigde Arabische Emiraten en Panana, België & Luxemburg ontmoeten en spreken. Eén keer jaar komen deze Nederlanders van overzeese posten in Europa

Informeel sparren over uw kansen overzee met lokale specialisten

Bijzonder is dat we deze mensen op 8 september van 16.00 tot 17.30 uur in Deventer hebben voor een meet & greet met ondernemers uit de regio en daar buiten. In een informele setting, onder het genot van een hapje een drankje kunt u kennismaken met deze 8 vertegenwoordigers en alvast sparren over uw kansen in het desbetreffende land.

 

In korte tijd vele contacten leggen

Een perfecte manier om in heel korte tijd alvast eerste lijnen te leggen voor een extra boost van uw export. De handelsvertegenwoordigers zijn in hun vestigingslanden dagelijks actief om Nederlandse bedrijven aan export daar te helpen. Zij  staan op 8 september voor uw klaar. Uiteraard zijn er tegelijk ook mogelijkheden om met collega exportondernemers te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Zorg dat u erbij bent!

Neem flink wat visitekaartjes mee en kom op 8 september naar Deventer. Via deze link  https://mkbtradeoffice.nl/event/9897/ of mail naar info@mkbtradeoffice.nl kunt u zich aanmelden voor dit event. Dit wil je niet missen!

ZP Twello borrel

Datum: 02-09-2023
Tijd: 16:00 - 18:00
Locatie: Popup Office Stationsstraat 17 Twello
ZP bijeenkomsten

Ben jij een zelfstandige professional die op zoek is naar nieuwe kansen en connecties? Kom dan naar onze ZP Twello ondernemersborrel voor zelfstandig professionals in de gemeente Voorst

ZP Twello heeft een mooie samenwerking met ZP Deventer en MKB Deventer wat heel veel voordelen biedt voor zelfstandig professionals in allerlei verschillende branches. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gratis juridisch spreekuur of jezelf voorstellen in het MKB magazine naast alle andere vele voordelen.

Sluit je aan bij onze ondernemersborrel en ontdek hoe het ontmoeten van andere zelfstandige professionals je horizon kan verbreden. Deel ideeën, leer van anderen en creëer kansen die je nooit voor mogelijk had gehouden. 🌟💡

Wil jij weten wat ZP Twello voor jou kan betekenen? Kom naar onze borrel.

Waar en wanneer?

Deze borrel is gelijktijdig met het klompenfeest, ben je toch al in het dorp? Kom even langs en kan je daarna nog weer verder eten en feesten tijdens het klompenfeest.

 • Zaterdagmiddag 2 september
 • van 16:00 uur tot 18:00 uur
 • Locatie: binnenplaats van Popup Office Twello

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden Evenement

 

 

ZP Twello borrel: Ontmoet mede-ondernemers

Datum: 02-09-2023
Tijd: 16:00 - 18:00
Locatie: Popup Office Stationsstraat 17 Twello
ZP bijeenkomsten

Op 2 september 2023, van 16:00 tot 18:00, verwelkomen we leden van ZP Deventer en leden van ZP Twello graag bij de ZP Twello ondernemersborrel.  ZP Twello heeft een waardevolle samenwerking met ZP Deventer en MKB Deventer, wat talloze voordelen biedt voor zelfstandige professionals in diverse branches.

Ontmoet collega-professionals, deel ideeën, leer van anderen en ontdek onverwachte kansen.

Tip: Deze borrel valt samen met het klompenfeest, dus je kunt gemakkelijk even langs komen terwijl je toch al in het dorp bent.

Aanmelden via info@zptwello.nl

 

 

MKB Ledenavond: Eat and meet event op 1 september 2023

Datum: 01-09-2023
Tijd: 18:30 - 23:00
Locatie: Hotel Van der Valk Deventer
Algemene events

Een gezellige MKB Ledenavond vol culinaire hoogstandjes, live entertainment en een verrassende act.

De kaarten zullen vooraf gefactureerd worden!

Aanmelden Feest

Informatiebijeenkomst CO2 reductie

Datum: 29-08-2023
Tijd: 15:00 - 18:00
Locatie: Witteveen+Bos, Leeuwenbrug 8 Deventer
Algemene events

 

Rondetafelbijeenkomst CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

Hoe dan en is het de start van meer ?

Bedrijven van 100 of meer medewerkers moeten voldoen aan nieuwe registratievoorschriften zodat de overheid de voortgang van CO2-reductie kan volgen. Maar wat moeten de bedrijven daarvoor doen ? En hoe kunnen we van elkaar leren ?

In de eerste rondetafelbijeenkomst willen we met elkaar bespreken hoe we deze verplichting aanvliegen. Dus wilt u meer weten over deze verplichting, horen hoe andere organisaties het aanpakken of handige tips en handvatten verzamelen? Heeft u vragen dan gaan we die ook beantwoorden. Kom dan dinsdag 29 augustus 2023 naar de bijeenkomst van MKB Deventer, Witteveen+Bos en Regio Stedendriehoek.

Locatie:  Witteveen+Bos, Leeuwenburg 8 Deventer

15.00 uur Inloop

15.15 uur Opening

15.30 uur Wat en hoe?

16.30 uur Hoe verder?

17.00 uur Borrel

Rondetafelbijeenkomst CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit
Heeft u 100 of meer medewerkers? Dan geldt ook voor u vanaf 1 januari 2024 het overheidsbesluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit. Dat besluit verplicht u om jaarlijks over het woon-werk en de zakelijke mobiliteit van uw medewerkers te rapporteren. Voor het eerst moet u uiterlijk per 1 juli 2025 de informatie over 2024 aanleveren; van het totaal aantal gereisde kilometers per soort vervoermiddel/brandstof, gesplitst naar woon-werk en zakelijk. De overheid rekent de CO2-uitstoot uit over de woon-werk- en zakelijke mobiliteit van uw organisatie met de gegevens.

Rondetafelbijeenkomsten mobiliteit in het najaar van 2023

Zakelijke mobiliteit is de laatste jaren aan grote dynamiek onderhevig. Het thuiswerken heeft impact gehad op het aantal dagen en kilometers dat er gereisd wordt, maar de filedruk is desondanks helaas weer als vanouds.  Er ligt een gezamenlijke opgave in hoe we de mobiliteit verduurzamen op een wijze die past bij de gebruikers, die bereikbaar, gebruikersvriendelijk en vooral effectief is en waarvan de kosten acceptabel zijn.

Voor deze opgave hebben we elkaar nodig om het verschil te maken. We hebben van elkaar te leren, kunnen elkaar inspireren met ideeën, kunnen elkaar helpen met vraagstukken, acties en het ontwikkelen van oplossingen, het stimuleren van duurzame mobiliteit en we kunnen gezamenlijk duurzame modaliteiten organiseren en gebruiken. We organiseren daarom vier rondetafelbijeenkomsten over mobiliteit waarin diverse thema’s aan bod komen.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via onderstaande tot uiterlijk 24 augustus 2023.

Kunt u niet naar deze bijeenkomst komen? Niet getreurd, er staan nog drie andere rondetafelbijeenkomsten op de planning. In oktober staan we stil bij het thema deelmobiliteit, in november bij fietsen en in december bij multimodaal reizen. Zo creëren we een netwerk dat zich samen inspant voor een schonere mobiliteit in de regio. Want gezamenlijk zijn we sterker en maken we meer impact

Met vriendelijke groet,

Martijn Engelberts, mobiliteitsmanager van Witteveen + Bos

Arjan Keijzer, mobiliteitsregisseur van Regio Stedendriehoek

Marco Kok, directeur MKB Deventer

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Hoe automatiseer ik het bestellen van onze gasten? GEANNULEERD!

Datum: 10-07-2023
Tijd: 10:00 - 12:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
kennisbijeenkomsten / workshops

DEZE BIJEENKOMST IS GEANNULEERD EN WORDT VERPLAATST NAAR SEPTEMBER 2023. EXACTE DATUM IS NOG NIET BEKEND!

De Digitale Werkplaats van Saxion en de UT helpen u op weg.

Op maandag 10 juli van 10.00 tot 12.00 uur bent u als horecaondernemer van harte uitgenodigd om vanuit een praktijkvoorbeeld te zien wat automatisering van het bestellen van je gasten kan betekenen. De voordelen zijn groot: sneller werken met minder mensen en een verhoogde klanttevredenheid. Maar hoe doe je dat in de praktijk en organiseer je dat met je medewerkers?

Gerben Rouwers van het Café Restaurant Rouwers zal in 30 minuten laten zien, wat zijn vraagstuk, welke oplossing daarvoor is bedacht en hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt. Daarna is er uitgebreid de tijd voor het stellen van vragen. Automatisering is in deze tijden van personeelskrapte voor veel meer horecazaken een oplossing. Kom daarom op 10 juli naar de Gasfabriek in Deventer en hoor vanuit de praktijk hoe dit ook voor u kan werken.

In het tweede deel van de sessie gaan we in kleine groepjes uiteen om samen met een aantal studenten van Hogeschool Saxion aan de slag te gaan. Experts van Digitale Werkplaats Stedendriehoek zullen aanwezig zijn om u verder te helpen.

Programma

10:00 – 10:30 Kennissessie met Gerben Rouwers

10:30 – 11:30 Studenten helpen u om de eerste stappen te zetten richting een digitale strategie

11:30 – 12:00 Samenvatten en afronden.

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

 

Haringparty 4 juli 2023

Datum: 04-07-2023
Tijd: 16:00 - 19:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Algemene events

 

Op dinsdag 4 juli 2023 organiseren businessclub Industria en MKB Deventer een haringparty op het terrein van de gasfabriek.

Aan dit gezamenlijke event zijn er voor jou al lid geen kosten verbonden. Neem ook gerust een introducee mee!

Niet leden betalen € 25,=.

Aanmelden d.m.v. onderstaand formulier voor donderdag 29 juni 2023.

 

Aanmelden Haringparty

Adres(Vereist)
Ben je lid van MKB Deventer of Industria?(Vereist)