1242


leden
Eerste seminar MKB-projectteam3/20/2018
door: MKB-projectteam Gerdy Pusceddu

Gastspreker was Meiltje de Groot, onder meer directeur van vliegveld Teuge en Twente. Ze begeeft zich in een dynamische wereld, waarin ze ons een klein inkijkje heeft gegeven. We waren deze avond te gast bij DC Vastgoed die de aftrap gaf door ons te informeren over de mogelijkheden in de geheel vernieuwde Leeuwenbrug.

Meiltje nam ons mee in haar dynamische wereld van de luchthavens en het omgaan met de verschillende stakeholders.
De luchtvaart is nog een echte mannenwereld. Meiltje gaf aan dat ze deze carrière alleen kon opbouwen door keuzes te maken in haar privé- en sociale leven.
Dat keuzes maken wordt door ondernemende vrouwen toch nog als lastig ervaren. Daar sluit ons tweede seminar van dit jaar mooi op aan: de bekende loopbaancoach en ondernemer Vreneli Stadelmaier komt vertellen over haar ervaringen, de oorzaak van die onzekerheid (het zogenaamde Imposter Syndrome) bij vrouwen en wat je er aan kunt doen. Zij heeft een boek geschreven “F*ck die onzekerheid” waarin ze situaties beschrijft die voor veel vrouwen heel herkenbaar zijn. We verwachten dat ze ons meeneemt en haar ervaringen vertelt, dus dit wordt ook een heel boeiend seminar.

Onze projectgroep wordt soms neergezet als powervrouwen, wij zijn zelf niet zo blij met deze benaming. Wij zijn ondernemende vrouwen, die gevraagd zijn om de balans tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers bij MKB Deventer te verbeteren. Wij leven in een dynamische wereld en wij willen vrouwen inspireren en motiveren een rol hierin te nemen. Welke, dat is geheel aan jou.

In het MKB Magazine zullen wij via onze column telkens een podium geven aan een vrouwelijke ondernemer uit onze regio, die een aantal prikkelende vragen te beantwoorden krijgt. We krijgen enorm veel positieve reacties van de bezoekers, vrouwen maar zeker ook mannen. Want laten we duidelijk zijn: mannen zijn uitdrukkelijk ook welkom op onze seminars. Van het eerste seminar van Meiltje hebben we geleerd dat vrouwen in alle soorten bedrijven topfuncties kunnen bekleden als je er klaar voor bent. En dat betekent toch keuzes maken, je kunt niet alle bordjes in de lucht houden. Maar als je die keuzes maakt heb je, net als Meiltje, kans op een dynamische functie waarin je echt het verschil kunt maken.

 3/30/2018 - Zo dynamisch als nodig
3/20/2018 - Eerste seminar MKB-projectteam
3/2/2018 - Heb jij het lef om samen te werken?
2/27/2018 - Samen groeien... door samen doen
2/16/2018 - Samen groeien
1/26/2018 - Samenwerking
1/11/2016 - SocialBauble voor het goede doel
11/21/2016 - Adoptie-ondernemers gezocht: medio januari 2017
MKB Deventer

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Zutphenseweg 6
7418 AJ DEVENTER

Tel: 0570-758021
E-mail: info@mkbdeventer.nl


Privacybeleid MKB Deventer
Copyright 2018 | MKB Deventer