1242


leden
Adoptie-ondernemers gezocht: medio januari 201711/21/2016
door: Antonia Advocaten

Adoptie-ondernemers gevraagd voor leerlingen van Het Stormink!

Deze maand start een bijzonder project in Deventer. Het Ondernemershuis Deventer, MKB Deventer en de Rabobank gaan leerlingen van Het Stormink begeleiden in het starten van een eigen bedrijf.

Projectleider Marco van Zalingen en directeur van het Ondernemershuis Roel Westra hebben beiden affiniteit met het onderwijs. Of beter gezegd, zij ondersteunen de visie dat kinderen zich het best kunnen ontwikkelen in het opdoen van levensechte ervaringen. Marco van Zalingen: “Kinderen ontdekken zichzelf in ervaringen. Zo komen ze erachter wat ze leuk vinden en wat niet, maar vooral waar hun talenten liggen. Het beleven van ondernemerschap door daadwerkelijk een bedrijf te starten brengt veel meer dan erover lezen in een boek.”.

Directeur van Het Stormink, Han Nijboer, was direct enthousiast. “Het Stormink zet in op talentontwikkeling van leerlingen. Natuurlijk blijven wij de basisvakken gewoon op een hoog niveau geven. Maar we hebben de ambitie om leerlingen daarnaast ook in de gelegenheid stellen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in speciale talentprogramma’s.”, Aldus Han Nijboer.

De bedoeling is dat er straks 5 tot 10 groepen leerlingen zijn die échte bedrijven gaan starten. De bedrijfsadviseurs van het Ondernemershuis leren ze in workshops alles over ondernemerschap en helpen ze met de eerste stappen op weg naar hun bedrijf. Rabobank Salland verzorgt een workshop ‘verdienmodellen en financiën’ en verstrekt echt geld in de vorm van een ondernemerskrediet.

Een belangrijk element in dit project zijn de ‘adoptie-ondernemers’. We nodigen jou, als lid van MKB Deventer, graag uit je beschikbaar te stellen voor een groep leerlingen en te fungeren als vraagbaak, ervaringsdeskundige en mentor. De tijdsinvestering bepaal je zelf. De bedoeling dat jouw groep leerlingen, je kan bellen, mailen en bij je terecht kan als ze input nodig hebben voor de volgende stap in hun ondernemerschap. Het project loopt een half jaar van januari 2017 tot de zomervakantie.

Interesse of behoefte aan meer informatie? Bel Marco van Zalingen op 06 – 81 90 99 18.3/30/2018 - Zo dynamisch als nodig
3/20/2018 - Eerste seminar MKB-projectteam
3/2/2018 - Heb jij het lef om samen te werken?
2/27/2018 - Samen groeien... door samen doen
2/16/2018 - Samen groeien
1/26/2018 - Samenwerking
1/11/2016 - SocialBauble voor het goede doel
11/21/2016 - Adoptie-ondernemers gezocht: medio januari 2017
MKB Deventer

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Zutphenseweg 6
7418 AJ DEVENTER

Tel: 0570-758021
E-mail: info@mkbdeventer.nl


Privacybeleid MKB Deventer
Copyright 2018 | MKB Deventer