1217


leden
Zo dynamisch als nodig3/30/2018
door: Ilona Hendriks, Visual Impact

Hoe zit dat eigenlijk met mijn eigen dynamiek? En hoe zet ik dynamisch ondernemen zelf in? Benieuwd naar de kijk van Meiltje de Groot, directeur van onder andere vliegveld Teuge. Een rustige omgeving heeft zij in ieder geval op dit moment niet!

Tijdens het seminar gaf Meiltje aan dat het voor haar vooral gaat over keuzes maken, en dan ook vooral actieve keuzes. Door te reageren op wat er in de markt gebeurt, bij wat er in je eigen organisatie gebeurt. Door de luisteren en je te focussen op je doel. En door vooral ook te kiezen om niet alle borden in de lucht te houden! Dat hou je namelijk niet al te lang vol, was haar conclusie. 

Eigenlijk gaat het dus gewoon weer over keuzes maken: kies je er voor om ergens voor te gaan, ga je links of juist rechts af, maak je de keuze om iets wel of juist niet te doen. Ik betrap mezelf er op dat ik af en toe keuzes maken wel lastig vind.

Of nee, dat is het ook niet helemaal, de meeste keuzes maak ik heel makkelijk: kan de afspraak met die ene klant doorgaan of is het weer toch te slecht voor de buitenfoto’s (iets om rekening mee te houden als fotograaf), maak ik dit weekend deze klus voor mijn klant nog even af of niet? Dynamiek kom ik ook niet te kort, niet in mezelf en niet mijn omgeving. 

En toch, het verhaal van Meiltje inspireerde mij ook wel om te kijken hoe dynamisch ik zelf ben. Ook ik ben geneigd om veel borden in de lucht te houden, op veel verschillende fronten mijn bijdrage te leveren. Soms met de conclusie dat ik door niet te kiezen het vooral mezelf moeilijk maak. En die inzichten gebruik ik weer om te groeien. Zo maakte ik een aantal jaren terug de keuze om me alleen te richten op bedrijfsfotografie, omdat ik daar voor mijn klanten het verschil kan maken. En dat is toch uiteindelijk waarom ik fotograaf ben.3/30/2018 - Zo dynamisch als nodig
3/20/2018 - Eerste seminar MKB-projectteam
3/2/2018 - Heb jij het lef om samen te werken?
2/27/2018 - Samen groeien... door samen doen
2/16/2018 - Samen groeien
1/26/2018 - Samenwerking
1/11/2016 - SocialBauble voor het goede doel
11/21/2016 - Adoptie-ondernemers gezocht: medio januari 2017
MKB Deventer

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Zutphenseweg 6
7418 AJ DEVENTER

Tel: 0570-758021
E-mail: info@mkbdeventer.nl


Privacybeleid MKB Deventer
Copyright 2018 | MKB Deventer