1242


leden
Heb jij het lef om samen te werken?3/2/2018
door: Jeannette Kershof

Ja, in de Fabriek Deventer werk ik samen met mijn zzp-collega’s, maar iedereen werkt daar aan zijn eigen bedrijf. En het is ook wel lekker, dat je met niemand iets te maken hebt, hoeft te delen, te overleggen en je eigen beslissingen kan nemen. Dus dat samenwerken heeft vast zijn voordelen, maar daar ben ik geen eigen ondernemer voor geworden.

Tot ik merk dat het soms ook wel lastig is om altijd zelf je beslissingen te móeten nemen, mijn visie te bepalen, waar wil ik staan over 5 jaar en hoe kom ik daar? Dat moment was voor mij vorig jaar aangebroken. Mijn webshop www.vitiligoshop.nl draaide prima. Dagelijks kwamen veel bestellingen binnen en de pakketjes kon ik met enige inspanning, rode konen en gestress nog wel op tijd bij het postkantoor krijgen. Het vooruitzien liet ik maar even voor wat het was.

Dit voelde niet zo goed meer, mijn groei werd geremd en het plezier van ondernemen fors minder. Ik besloot dat samenwerken noodzakelijk was. Ik heb gemerkt dat je wel enig lef moet hebben om samen te werken. Ik moet vertrouwen hebben in die ander, en met mijn billen bloot over mijn bedrijfsgegevens en vooral over mijn ambities, dromen en onzekerheden.
Het is belangrijk dat je partners zoekt die bij je passen, zakelijk, maar zeker zo belangrijk is het dat het persoonlijk klikt. Nu kan ik zeggen dat ik die partners heb gevonden: in Werkmakelaar Oost heb ik een energieke club mensen gevonden die positief en out-of-the-box meedenken en nu alle pakketjes van mijn webshop verzorgen. En Dennis Haarman van D-etail heeft zich opgeworpen als sparringpartner en inspirator bij het verbeteren van het gehele commerciële traject.

Door samen te werken, kan ik me nu weer concentreren op de leuke kanten van het ondernemerschap. Ik wens iedere ondernemer het lef om samen te werken.3/30/2018 - Zo dynamisch als nodig
3/20/2018 - Eerste seminar MKB-projectteam
3/2/2018 - Heb jij het lef om samen te werken?
2/27/2018 - Samen groeien... door samen doen
2/16/2018 - Samen groeien
1/26/2018 - Samenwerking
1/11/2016 - SocialBauble voor het goede doel
11/21/2016 - Adoptie-ondernemers gezocht: medio januari 2017
MKB Deventer

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels de grootste lokale ondernemersvereniging van ons land met bijna 1.200 leden. Het is onze missie om in Deventer een gezond ondernemersklimaat te realiseren voor ondernemers in het algemeen en onze leden in het bijzonder. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten: lobbywerk, collectieve inkoop, het realiseren van personeelsvoordelen, versterking van het ondernemersschap, stadsmarketing en last but not least, netwerkversterking. 

Daarnaast werken wij aan vier meerjarenprogramma's; exportstimulering, e-commerce, vernieuwende businessmodellen en een bruisende binnenstad.

Ons ledenbestand is zeer divers en bestaat uit zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie, handel etc. Het is een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals.

Met ons team van vijf uitvoerende professionals werken wij, vanuit ons kantoor in de Gasfabriek, dagelijks aan een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

  • Klik hier voor de statuten van MKB Deventer.

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Zutphenseweg 6
7418 AJ DEVENTER

Tel: 0570-758021
E-mail: info@mkbdeventer.nl


Privacybeleid MKB Deventer
Copyright 2018 | MKB Deventer