Handelsmissie Malmö en Götenborg

woensdag 10 november 2021

 
Tijd
start om 09:00 uur
Inschrijfperiode
donderdag 3 september 2020 t/m woensdag 14 april 2021
 

Handelsmissie naar Malmö:

let op nieuwe data!

Deventer, september 2020.  MKB Deventer / Trade Office organiseert binnen het programma GO4EXPORT en met medewerking van Kennisport Zwolle en WTC Twente, op  14 t/m 16 april 2021 een handelsmissie naar Malmö, Zweden! De handelsmissie zal worden uitgevoerd samen met de zusterorganisatie Unternehmerverband Rostock- Mittleres Mecklenburg e.V., de ondernemersvereniging uit Rostock, Duitsland.

Op woensdag 4 november as. van 15:00 - 16:00 zal ter voorbereiding een interactieve online meeting worden georganiseerd waar de (potentiele) deelnemers uit Oost Nederland en Rostock en omgeving elkaar alvast kunnen ontmoeten en informatie kunnen uitwisselen, terwijl informatie over zakendoen in Zweden en Denemarken zal worden gegeven door Callette Verhaerdt van Marketlink Malmö en Michel Disselhorst van evofenedex. 

Waarom een missie naar Malmö?

Tijdens een export bijeenkomst in februari van dit jaar over Scandinavie bleek de belangstelling voor Zweden en Denemarken erg groot te zijn. Na deze bijeenkomst hebben spontaan al diverse bedrijven aangegeven belangstelling te hebben voor een handelsreis naar Zweden en kennis te willen maken met mogelijke handelspartners aldaar. Ook vanuit de logistieke hoek werd belangstelling getoond en werd aangegeven, dat vertegenwoordigers uit heel Overijssel graag mee willen naar Zweden om naast Malmö ook Gotenburg te bezoeken en daar kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen van havenlogistiek met zelfrijdende trucks, de Volvo Vera.

Daarnaast is het gewoon prettig zakendoen in Zweden. De mensen zijn open, meestal positief en erg direct. Je weet snel hoe de zaken er voorstaan. De sfeer van zakendoen lijkt best veel op de Nederlandse, zodat we er ons snel thuis voelen.  Veel bedrijven hebben hier nog grote mogelijkheden en veelal is nog niet echt gedacht aan Zweden of Scandinavië als export gebied.

 

 

Malmö en Kopenhagen zijn met een brug met elkaar verbonden (The Bridge). Daardoor is de handel tussen beide steden sterk aangetrokken en wordt dit veelal als een economisch gebied beschouwd met meer dan 4 miljoen inwoners, bijna 2 miljoen werknemers in 250.000 bedrijven. The place to be! Met veel mogelijkheden voor ons bedrijfsleven in Deventer/Oost Nederland en natuurlijk ook voor onze vrienden uit Rostock.

Hoe ziet de handelsmissie er uit?

Op dit moment is Trade Office Deventer hard bezig met de voorbereiding, in goede samenwerking met  Callette Terhaerdt Losic van Market Link Scandinavia AB, specialist in het leggen van handelscontacten tussen bedrijven uit Nederland en bedrijven in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland.

Het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 14 april: vlucht van Schiphol naar Kopenhagen en per trein naar Malmö (ong. 15 min.). Kennismaking met de delegatie uit Rostock.

Donderdag 15 april:

Ochtend – briefing en gezamenlijke bijeenkomst in samenwerking met Malmö Stads Näringslivskontor/Malmö Business (www.malmobusiness.com/en/) Bijeenkomst - Invest in Skåne /Europe Enterprise Network Locatie: Invest in Skåne/Malmö Stad.

Middag – rondetafelgesprekken met relevante lokale bedrijven in de verschillende sectoren logistiek, productie en dienstverlening (afhankelijk van de deelnemersprofielen).

Diner - eventueel in combinatie met leden van The Dutch Chamber (www.dutchchamber.se)

[Alternatief voor logistieke bedrijven die naar Göteborg wensen te gaan. Reis (via trein) eind van de middag richting Göteborg en overnachting in Göteborg. Vrijdagmorgen - bezoek in de haven van Göteborg. Trein terug naar Malmö].

 

Vrijdag 16 april:

Ochtend – collectieve bedrijfsbezoeken in/rond Malmö (afhankelijk van de deelnemersprofielen), indien mogelijk in kleine groepen.

Gezamenlijke lunch + eigen programma.

Avond: Terugreis naar Nederland vanaf vliegveld Kopenhagen.

N.B.: Duidelijk is, dat het programma en de deelnemers vanuit Malmö zo veel mogelijk wordt afgestemd op de profielen van de deelnemers vanuit Oost Nederland en Rostock.

MKB Trade Office streeft ernaar de kosten voor de reis zoveel mogelijk te beperken.      Op dit moment is door de Corona crisis nog geen volledig inzicht te geven, maar het doel is de basiskosten per deelnemer niet hoger te laten worden dan zo’n € 750.

Vanuit Oost Nederland is plaats voor +/- 20 bedrijven/deelnemers.

Contact MKB Tradeoffice / MKB Deventer: bel Erik de Boer op 06-54241914.

Inschrijven kan hier

Voor meer info https://mkbtradeoffice.nl/event/handelsmissie-malmo-zweden/

 

 


 
onderkant-banner-skyline-deventer