1189


leden
Uw new businessplanSaxion studenten helpen MKB’ers aan nieuwe business modellen 

Digitalisering, nieuwe en andere concurrenten, globalisering, de circulaire economie en klanten die mondiger worden en minder trouw…..Als MKB Deventer merken wij dat de veranderingen voor onze leden steeds sneller gaan, eigenlijk in elke markt. Maar het ontbreekt ze vaak aan de tijd en ook de kennis of middelen om dat eens goed in kaart te (laten) brengen en na te denken wat dat betekent voor de toekomst van het bedrijf. Om bedrijven hierbij te helpen hebben wij en Saxion de handen ineengeslagen: groepjes van derdejaars studenten Commerciële Economie worden aan bedrijven gekoppeld met als opdracht om met nieuwe business modellen te komen om in te spelen op deze veranderingen!

 

Waardecreatie

‘De rode draad in onze opleiding is marketing. De basis bij marketing is hoe je duurzaam  waarde kunt creëren voor de klant (en voor de maatschappij).  De grondgedachte hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt noemen we het business model van de organisatie, aldus Dirk Giethoorn, docent Strategische Marketing bij Saxion en de projectleider. ‘Het business model van veel organisaties is gebaseerd op ‘zo gaat dat in onze markt’. Vaak weinig onderscheidend en niet in staat om antwoord te geven op de veranderende markt. Die kunnen we helpen, maar ook organisaties die net zijn gestart om hun initiatieven om te zetten in toekomstbestendige business modellen!’

 

Huidige project

In september is er gestart en zijn groepjes van 3 studenten gekoppeld aan elk van de 14 deelnemende bedrijven (zie kader). ‘Zo kunnen we de theorie in de praktijk brengen en daar leren we veel van, aldus een van de studenten. Bovendien krijgen de deelnemende ondernemers daar goed onderbouwd advies voor terug hoe ze hun business model moeten inrichten. Een echte win-win situatie dus.

 

Deelnemende bedrijven enthousiast

De studenten zullen de plannen  in januari presenteren, maar de deelnemende bedrijven zijn enthousiast over het verloop tot nu toe. Hans Kostense van de Groene Kolenboer bijvoorbeeld, omdat de studenten hem helpen om zijn eigentijdse en maatschappelijk verantwoorde coöperatie verder vorm te geven richting toekomst, of Tom Oosterhuis, eigenaar van het succesvolle MIQA Makelt: ‘we zijn nu succesvol, maar onze formule wordt steeds meer gekopieerd. Daarnaast verandert de makelaardij is snel tempo en zal de klant steeds meer zelf gaan doen. Hoe kunnen wij daar het beste op in spelen? Ik ben blij dat de studenten dat nu voor me gaan onderzoeken en ben benieuwd naar hun advies!’

 

Februari: start nieuwe ronde

Dit smaakt naar meer en daarom gaat er februari er een nieuwe ronde van start. Er hebben zich al bedrijven voor aangemeld, maar er is nog ruimte voor enkele bedrijven. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar we verwachten van u wel commitment aan het project. Dat betekent dat u informatie beschikbaar stelt aan de groep studenten om de huidige situatie goed in kaart te kunnen brengen en een (beperkte) tijdsinvestering. Voor opgave of meer informatie kunt u zich richten tot Marco Kok van MKB Deventer (info@mkbdeventer.nl) of Dirk Giethoorn van Saxion (d.a.r.giethoorn@saxion.nl).

Deelnemende bedrijven deze ronde:

 • Easy Office Online
 • Snel Braber Bathmen
 • Dibo
 • MIQA Makelaardij
 • DEVOBO
 • De Lepelaar
 • Aart van de Pol
 • Grip op succes
 • Volkshuis Deventer
 • De Groene Kolenboer
 • Fonique Hoortechniek
 • Cambio, verhip mijn fiets
 • Cambio, TechniekFabriek
 • Docksapeldoorn

 

 

 

 


Actueel

Uw new businessplan
Handelsmissies
Deventer 1250 jaar spel

MKB Deventer

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is inmiddels één van de grootste ondernemersverenigingen van ons land met 1.200 leden. Ons ledenbestand is zeer divers en afkomstig uit alle mogelijke sectoren binnen ons verzorgingsgebied; zakelijke dienstverleners, winkeliers, bouw- en transportbedrijven, horeca, industrie etc. Een mix van grotere bedrijven en zelfstandige professionals. Van ambitieuze starters maar ook van zeer ervaren ondernemers die zich al lang bewezen hebben in ondernemersland. Hoe groot kan uw netwerk worden?

Met zo’n grote, gevarieerde club die ‘barst’ van de kennis en de ervaring kunnen we veel invloed uitoefenen en dat doen we dan ook. MKB Deventer zet zich elke dag in voor een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving. 

 • Klik hier voor de statuten van van MKB Deventer.

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Tel: 0570-603587
E-mail: info@mkbdeventer.nl
Copyricht 2018 | MKB Deventer