Nieuws

Ik geef de pen door: van Fokko van Gennep van Fokko Ontwerp

Ik geef de pen door: van Fokko van Gennep van Fokko Ontwerp

Wat is je naam? Fokko van Gennep Wat is de naam van je bedrijf? Fokko Ontwerp Waar ...

De ene onderneming blijft worstelen om het hoofd boven water te houden, de ander slaagt erin ...

Kies je Sinterklaaskado…

Kies-je-sinterklaaskado De online oplossingen voor iedere organisatie die een ...

Agenda

Dag van de vitaliteit 2023! GEANNULEERD!!!

Datum: 28-09-2023
Tijd: 10:00 - 19:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Algemene events | kennisbijeenkomsten / workshops

Van 25 tot en met 30 september 2023 vindt de nationale vitaliteitsweek plaats. Wij gaan deze organiseren van, voor en door onze leden op donderdag 28 september. Vitaliteit heeft natuurlijk niet alleen te maken met fysiek en lichamelijk fit zijn, maar ook met onder meer voeding, slapen, vitaliteit, werkgeluk etc. Er zijn vele (deel) onderwerpen mogelijk. Wij organiseren in deze week tal van workshops die hiermee te maken hebben en we sluiten deze week af op donderdag 28 september met een bootcamp aan de IJssel en daarna een “vitaliteit café”.

Deze worden gehouden op de gasfabriek variërend van 10.00 tot 16,.00 uur. Deze workshops worden kosteloos aangeboden door de coaches zelf. Het vitaliteit café word je aangeboden door MKB Deventer!

Onderstaand het programma en korte toelichting van de workshops. Je kunt je inschrijven middels onderstaand inschrijfformulier. Geef bij de omschrijving duidelijk aan welke workshop (s) je wilt volgen. Inschrijven is mogelijk tot 4 september 2023!

 

Care to work | Mariët van de Muckhof

Workshop van rood naar groen

We hebben allemaal te maken met stress, werkdruk en het van gevoel dat je geen kant op kunt. Hoe zorg je dat je beter in balans blijft? In balans zit beweging. Hoe zorg je dat jij in beweging blijft en veerkracht houdt? Wanneer je geen veerkracht voelt; als het ware in het rood zit, hoe kom je dan weer in het groen?

 

Mens en Zo (Eega groep) | Manon van Achteren

Workshop stress en herstel

Stress en Burn-out Coach

  • Hoe staat het met jouw stresslevel?
  • Hoe staat het met jouw balans tussen hard werken en rusten/herstellen?

Vroeger dachten wetenschappers dat we vooral ziek worden van teveel stress. Het huidige stressonderzoek wijst erop dat het niet zozeer de stressreacties zelf zijn die een risico vormen voor onze gezondheid, als wel te weinig herstel erna.

Eigenlijk zou ieder mens met een druk leven moeten herstellen als een topsporter. Alleen is een wedstrijd of een marathon een meer vanzelfsprekende fysieke uitputtingsslag dan een zware werkdag en een druk privéleven. Veel harde werkers hebben de neiging om hun fysieke en mentale vermoeidheid niet serieus te nemen, of ze herkennen het niet als zodanig. Een weekendje rust, dat moet voldoende zijn om er weer tegenaan te kunnen. Of het lichaam er ook zo over denkt is maar de vraag.

YOGA Deventer | Gerreke van den Bosch

Ik geef samen met Gerard Somer een geliefde vorm van Yoga en Klankevents

Passion4life | Inge Stevenson

Lichaamsgerichte Mindfullness

Mindfulness helpt om lichaam en gedachten beter op elkaar af te stemmen. Gerichte oefeningen helpen je jouw lichaam meer te ontspannen, zoals gezicht, nek, schouders en het middenrif. Hierdoor verbetert de ademhaling en jouw vitaliteit. Andere oefeningen helpen je de aandacht beter te richten, te focussen en te ontspannen in het moment. Dit helpt bij het loslaten van zorgelijke of negatieve gedachten. Daardoor krijg je meer ruimte om jouw situatie te overzien en oplossingsgericht te denken. Het brengt je meer in het hier en nu. Mindfulnesstraining brengt: • Rust • Overzicht • Heldere gedachten • Meer ontspanning • Inzicht in samenwerking tussen lichaam & mind Met oefeningen die je thuis zelf kunt doen

Langenberg Advies in Verandering | Marieke Langenberg

Workshop “Vitaal in je loopbaan”

In een halve dag hebben we aandacht voor de 5 thema’s die leiden tot een vitale loopbaan: fysiologie, psychologie, ecologie, filosofie en vitaal leiderschap. We staan stil bij de invloed die je hebt op je eigen werkgeluk, zodat je je loopbaan duurzaam en vitaal kunt inrichten. Deze workshop is interessant voor iedereen die werkt, als werknemer of als ondernemer, en op zoek is naar handvatten om zelf (of voor zijn/haar medewerkers) te werken aan meer vitaliteit en werkgeluk.

Talentum et Gloria | Ina Mossink

Ina geeft een powersessie genaamd ‘Power Flow – Vitaliteit door veerkracht’.

Om sterk en krachtig in het leven te kunnen staan zijn veerkracht en weerkracht belangrijke eigenschappen. In deze powersessie leer ik ze je aan.

De IJsselcoach | Bob Jan Schoot Uiterkamp

Ontdekkingstocht naar een Betekenisvol leven

Vitaliteit is een thema waar Wilfried van Oldeniel en ikzelf dagelijks mee te maken hebben. Veel mensen die wij begeleiden ervaren deze tijd als druk en we zien een grote behoefte aan rust, stilte en zingeving. Wij hebben de leergang ‘Van Binnenuit Leven’ ontwikkeld om te voorzien in de behoefte aan meer rust en richting in het leven. De leergang is een ontdekkingstocht van 3 dagen naar een meer betekenisvol leven. We begeleiden 8 tot 12 deelnemers om meer inzicht in de bron van de eigen wijsheid te krijgen en te ervaren wat daaruit wil ontstaan.

EVI Coaching | Evelien Hauptmeijer

Workshop Talentmanagement

In deze tijden is het cruciaal om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Talentmanagement is niet alleen gunstig voor de werknemers zelf, maar ook voor de organisatie. Het zorgt voor meer motivatie en betrokkenheid, een hogere productiviteit, een lager ziekteverzuim en betere resultaten. Daarnaast draagt talentenontwikkeling bij aan het behoud van talentvolle werknemers en het aantrekken van nieuwe.

Son & Klaar | Cindy van Son

Bewustere loopbaankeuzes met inzicht in je drijfveren!

Drijfveren zijn verrassend vaak doorslaggevender dan je denkt bij het maken van loopbaankeuzes. Of je iets gaat doen of niet hangt vaak niet alleen samen met of iets kunt of leuk vindt, maar vaak veel meer met jouw voorkeuren, waarden en motivaties. Heel belangrijk dus om dat helder te hebben van jezelf! In deze workshop word je je bewust van je eigen drijfveren en leer je de drijfveren van je medewerkers herkennen. Zo kun je jezelf en hen beter in hun loopbaan faciliteren!

Helden op Hakken | Chantal Kroese

Workshop | Passie voor vitaliteit Om het leven te kunnen leiden dat je wilt, met alle rollen die je (op dat moment) wilt vervullen, heb je iets bijzonders nodig om je goed te voelen. Gezond eten, sporten en op tijd rust nemen is niet altijd voldoende om je écht goed te voelen. Een gezond lichaam is van belang om in balans te raken en/of te blijven. Hoe pak jij dan de regie op jouw gezondheid? Hoe vitaal ben jij en wat doe jij om preventief om gezond(er) oud te worden? Ben jij er ook aan toe om de beste versie van jezelf te worden? Tijdens deze inspirerende workshop leer je wat het belang is van gezonde cellen en essentiële vetzuren in jouw lichaam maar ook over schone bloedvaten, sterke botten én wat kan collageen nou voor jouw lichaam betekenen? Kortom, een advies voor het werken aan een optimale(re) gezondheid!

Programma: Dag van de vitaliteit 28-09-2023
Ruimte 4 Ruimte B
Tijd
10.00 – 11.30 Manon van Achteren | Mens en Zo (Eega groep) Gerreke van den Bosch | YOGA Deventer
13.00 – 14.30 Inge Stevensson | Passion 4 life
13.00 – 16.00 Marieke Langenberg | Langenberg Advies in Verandering Ina Mossink | Talentum et Gloria
13.00 – 14.30 Bob Jan Schoot Uiterkamp | De IJsselcoach Evelien Hauptmeijer | EVI Coaching
14.30 – 16.00 Cindy van Son | Son en Klaar Chantal Kroese |Helden op Hakken

 

Woensdag 27 september van 11.00 tot 12.30 uur geeft Mariët van Care to work de workshop Van Rood naar Groen!

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Workshop doelgericht plannen

Datum: 28-09-2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Popup Office Stationsstraat 17 Twello
ZP bijeenkomsten

ZP Deventer kondigt een praktische workshop aan voor ZP-leden. Op 28 september organiseert ZP Twello, gevestigd aan de Stationsstraat 17, een “Doelgericht Plannen” training. Deze samenwerking tussen ZP Deventer en ZP Twello belooft essentiële planningsvaardigheden te bieden aan ZP-leden, waarbij effectieve strategieën worden gedeeld om doelen te bereiken. De workshop omvat interactieve sessies en praktische oefeningen, aangeboden door Angelique Vijge, lid van ZP Twello.  Noteer de datum alvast voor deze waardevolle kans om je planningsvaardigheden te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Inloop 19.00 uur

Start workshop: 19.30 uur (plm 11 uur)

Aansluitend: Netwerkborrel

Aanmelden: Aanmelden:

Aanmelden Evenement

De Kop Handelskade

Datum: 09-10-2023
Tijd: 17:45 - 21:00
Locatie: Keizerskroon Deventer
Algemene events

Tijdens eerdere bijeenkomsten is al eens gesproken over stadscampus ‘De Kien’, een groot stadsontwikkelingsproject in de nabijheid van het station in Deventer. De Kop Handelskade is een verrassend en uniek nieuwbouwproject dat een belangrijk onderdeel vormt van ‘De Kien’.
De stadscampus krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer! Daarnaast komen er 2 horeca-gelegenheden, 88 studentenwoningen, 76 sociale huurwoningen en is er plek voor 3.000 m2 kantoorruimte. Marco Spekreijse is Adjunct Directeur bij de ontwikkelaar van het complex, Explorius uit Rijssen. Zijn verhaal wordt ingeleid door René Nelissen, programmamanager voor De Kien en werkzaam bij Witteveen+Bos.

Voor meer informatie: www.bergenvaarders.nl

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Sprekersavond Lyon Hutten deelt graag zijn levenslessen en ervaringen met andere MKB Ondernemers

Datum: 09-10-2023
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Zwarte Silo Deventer
Algemene events | ZP bijeenkomsten

De ene onderneming blijft worstelen om het hoofd boven water te houden, de ander slaagt erin om alles wat het aanraakt in goud te veranderen. Is het goed ondernemerschap, is het geluk of is het een kwestie van wachten tot de juiste kans voorbij komt? Of is het een combinatie van factoren.

Ondernemer Lyon Hutten heeft loodzware jaren achter de rug. Het levenswerk van zijn opa, zijn vader Hans en hemzelf werd noodgedwongen afgebroken, letterlijk en figuurlijk. Maar hij had geluk, zegt hij zelf. Zijn bedrijf in horeca- en projectinrichting in een gloednieuw pand in Nieuw Heeten staat als een huis. Zijn Handel in Geluk.

De naam van zijn bedrijf is op z’n minst opmerkelijk, ‘Handel in Geluk’. “Het komt door een liedje van Frans Bauer”, verduidelijkt Lyon Hutten. “Die zingt: ‘Geef me maar een ons geluk, da’s meer dan een pond goud’. Mooi toch. Vooral het woord geluk. Dat hoor je altijd terug.” Handel in Geluk, met een klavertje vier in het logo, wat staat voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk. Hij heeft zelf ook geluk gehad, zegt hij, want na jaren van strijd en ingewikkelde problematiek zijn de 45-jarige Lyon Hutten en zijn 73-jarige vader Hans weer aardig boven Jan. 

In 1960 begon opa Hutten met een paar nertsen een fokkerij in Nieuw Heeten. Hij wist toen nog niet dat zijn nazaten daarmee verder zouden gaan, en er op het hoogtepunt veertigduizend dieren in de nertsenstal zouden rondlopen. Het werd een bloeiende handel, met twee locaties, in Nieuw Heeten en Witharen. Tot er in 2013 een fokverbod voor nertsen werd afgekondigd. “Dat betekende concreet dat we in 2024 zouden moeten stoppen met ons bedrijf”, zegt Lyon Hutten. Die duidelijke stip op de horizon zorgde ervoor dat Lyon alvast ging omscholen. Hij liep stage, en begon een handel in apparatuur en meubels voor de horeca. Hij deed dat vanuit een gehuurde hal in Nieuw Heeten. En toen, pats, boem, corona. Alle plannen en handel in de war.

“Er was een verdenking dat nertsen het Covid-virus op de mens konden overbrengen”, vertelt Lyon. “De hele sector lag ineens onder vuur. Dat was begin 2020. We moesten ineens versneld stoppen met ons bedrijf. Wat een chaos. Ik stak al mijn tijd en energie in overleg met de politieke kopstukken in Den Haag. Naast mijn werk. Slapeloze nachten, spreken op het Malieveld. Wéér om tafel met politici. Strijden voor onze sector. Een hele zware, heftige tijd. Overigens is nooit bewézen dat nertsen corona overbrengen.”

 Een zeer inspirerende spreker en zeker de moeite waard om te luisteren naar deze enthousiaste ondernemer.

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Columns

Van de voorzitter, magazine februari 2023

Van de voorzitter, magazine februari 2023

7,5 miljoen euro bespaard in Deventer! Dit themanummer gaat over duurzaamheid. Dit thema ...
Column Een frisse blik op succes in MKB Magazine oktober 2022

Column Een frisse blik op succes in MKB Magazine oktober 2022

Een frisse blik op stress U kent ons als trainers en coaches op het gebied van ...