Nieuws

Ik geef de pen door: van Fokko van Gennep van Fokko Ontwerp

Ik geef de pen door: van Fokko van Gennep van Fokko Ontwerp

Wat is je naam? Fokko van Gennep Wat is de naam van je bedrijf? Fokko Ontwerp Waar ...

De ene onderneming blijft worstelen om het hoofd boven water te houden, de ander slaagt erin ...

Kies je Sinterklaaskado…

Kies-je-sinterklaaskado De online oplossingen voor iedere organisatie die een ...

Agenda

De Kop Handelskade

Datum: 09-10-2023
Tijd: 17:45 - 21:00
Locatie: Keizerskroon Deventer
Algemene events

Tijdens eerdere bijeenkomsten is al eens gesproken over stadscampus ‘De Kien’, een groot stadsontwikkelingsproject in de nabijheid van het station in Deventer. De Kop Handelskade is een verrassend en uniek nieuwbouwproject dat een belangrijk onderdeel vormt van ‘De Kien’.
De stadscampus krijgt een upgrade met een drietal gebouwen die plaats bieden aan kantoren, sociale huurwoningen, studentenwoningen, horeca én maar liefst 43 luxe appartementen en penthouses met een fenomenaal uitzicht op de skyline van Deventer! Daarnaast komen er 2 horeca-gelegenheden, 88 studentenwoningen, 76 sociale huurwoningen en is er plek voor 3.000 m2 kantoorruimte. Marco Spekreijse is Adjunct Directeur bij de ontwikkelaar van het complex, Explorius uit Rijssen. Zijn verhaal wordt ingeleid door René Nelissen, programmamanager voor De Kien en werkzaam bij Witteveen+Bos.

Voor meer informatie: www.bergenvaarders.nl

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Sprekersavond Lyon Hutten deelt graag zijn levenslessen en ervaringen met andere MKB Ondernemers

Datum: 09-10-2023
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie: Zwarte Silo Deventer
Algemene events | ZP bijeenkomsten

De ene onderneming blijft worstelen om het hoofd boven water te houden, de ander slaagt erin om alles wat het aanraakt in goud te veranderen. Is het goed ondernemerschap, is het geluk of is het een kwestie van wachten tot de juiste kans voorbij komt? Of is het een combinatie van factoren.

Ondernemer Lyon Hutten heeft loodzware jaren achter de rug. Het levenswerk van zijn opa, zijn vader Hans en hemzelf werd noodgedwongen afgebroken, letterlijk en figuurlijk. Maar hij had geluk, zegt hij zelf. Zijn bedrijf in horeca- en projectinrichting in een gloednieuw pand in Nieuw Heeten staat als een huis. Zijn Handel in Geluk.

De naam van zijn bedrijf is op z’n minst opmerkelijk, ‘Handel in Geluk’. “Het komt door een liedje van Frans Bauer”, verduidelijkt Lyon Hutten. “Die zingt: ‘Geef me maar een ons geluk, da’s meer dan een pond goud’. Mooi toch. Vooral het woord geluk. Dat hoor je altijd terug.” Handel in Geluk, met een klavertje vier in het logo, wat staat voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk. Hij heeft zelf ook geluk gehad, zegt hij, want na jaren van strijd en ingewikkelde problematiek zijn de 45-jarige Lyon Hutten en zijn 73-jarige vader Hans weer aardig boven Jan. 

In 1960 begon opa Hutten met een paar nertsen een fokkerij in Nieuw Heeten. Hij wist toen nog niet dat zijn nazaten daarmee verder zouden gaan, en er op het hoogtepunt veertigduizend dieren in de nertsenstal zouden rondlopen. Het werd een bloeiende handel, met twee locaties, in Nieuw Heeten en Witharen. Tot er in 2013 een fokverbod voor nertsen werd afgekondigd. “Dat betekende concreet dat we in 2024 zouden moeten stoppen met ons bedrijf”, zegt Lyon Hutten. Die duidelijke stip op de horizon zorgde ervoor dat Lyon alvast ging omscholen. Hij liep stage, en begon een handel in apparatuur en meubels voor de horeca. Hij deed dat vanuit een gehuurde hal in Nieuw Heeten. En toen, pats, boem, corona. Alle plannen en handel in de war.

“Er was een verdenking dat nertsen het Covid-virus op de mens konden overbrengen”, vertelt Lyon. “De hele sector lag ineens onder vuur. Dat was begin 2020. We moesten ineens versneld stoppen met ons bedrijf. Wat een chaos. Ik stak al mijn tijd en energie in overleg met de politieke kopstukken in Den Haag. Naast mijn werk. Slapeloze nachten, spreken op het Malieveld. Wéér om tafel met politici. Strijden voor onze sector. Een hele zware, heftige tijd. Overigens is nooit bewézen dat nertsen corona overbrengen.”

 Een zeer inspirerende spreker en zeker de moeite waard om te luisteren naar deze enthousiaste ondernemer.

Aanmelden:

Aanmelden Evenement

Thema avond veiligheid Keurmerk Veilig Ondernemen

Datum: 10-10-2023
Tijd: 18:30 - 21:15
Locatie: Brandweerkazerne, Schonenvaarderstraat 5 Deventer
Algemene events | kennisbijeenkomsten / workshops

Een interactieve avond verdeeld in 2 sessies:

  • Live Hack Cybercriminaliteit

Tijdens de KVO thema avond bied de live hack een meeslepende ervaring waarbij onze gastspreker demonstreert hoe cybercriminelen met verrassend gemakt toegang kunnen krijgen tot bedrijfsinformatie. Deze hands-on sessie onthult de gevaren waarmee ondernemers, zowel grote ketens als kleine ondernemers, worden geconfronteerd bij de registratie van persoonsgegevens en belicht de cruciale principes van digitale veiligheid.

  • Omgaan met afwijkend gedrag

Twee acteurs demonstreren verschillende situaties van afwijkend winkelgedrag door klanten. Van kleine irritaties tot diverse uitingen van (verbale) agressie. De acteurs tonen meerdere soorten van reacties en geven duiding om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Programma:

18.30 – 19.00 uur inloop met soep en broodjes

19.00 uur welkomstwoord door wethouder Thomas Walder

19.15 uur Start programma in 2 sessies

21.15 uur einde

Aanmelden thema avond veiligheid 2023 – Kvo Deventer

 

Ontdek, verbind en groei tijdens de “Deventer meets Raalte en Twello”

Datum: 13-10-2023
Tijd: 09:45 - 13:00
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
ZP bijeenkomsten

Op 13 oktober staat er een bijzonder event op de agenda dat je niet wilt missen! ZP Deventer opent haar deuren voor ZP Raalte en ZP Twello tijdens een bruisende Open Coffee.

Ontmoet ZZP’ers uit onze naburige gemeenten, Raalte en Twello, en vergroot je netwerk exponentieel. Connecties smeden met ondernemers buiten je directe omgeving opent deuren naar nieuwe mogelijkheden, frisse perspectieven en kansen die je anders misschien zou missen.

We hebben een gaaf programma voor je klaarstaan!

9:45 – Inloop: Begin de dag met een lekkere kop koffie of thee met wat lekkers, een warm welkom en maak vast kennis met gelijkgestemde ondernemers uit Deventer, Raalte en Twello.

10:00 – Inspirerende Aftrap: Laat je inspireren door de welkomstwoorden van de vertegenwoordigers van de 3 zp netwerken: Marian Ellenbroek van ZP Raalte, Marco Rooks van ZP Twello en Hans Lenderink van ZP Deventer. Een geweldige start die de toon zet voor een dag vol waardevolle connecties.

10:15 – Meer groei en vrijheid door structuur Tijdens de korte inspiratiesessie door Dagmar Ijssel de Schepper duik je in de kern van jouw unieke ondernemersrol. Leer effectiever prioriteren en beheer je tijd en middelen in een kort tijdsbestek. Of je nu aan het begin van je ondernemersreis staat of al jarenlang ervaring hebt, Dagmar Ijssel de Schepper deelt praktische inzichten om uit de dagelijkse sleur te stappen, je werk te structureren en nieuwe energie te vinden voor bijvoorbeeld bedrijfsgroei.

11:00 – Verkenningstocht langs Ondernemersparels: Voor we beginnen met de rondleiding starten we met de introductie het kletsbakje een initiatief van ZP Raalte waarmee we elkaar goed leren kennen. Laat je vervolgens inspireren door een exclusieve rondleiding over het gasfabriek terrein en ontmoet enkele van de meest diverse en inspirerende ondernemers die hier gevestigd zijn. Ontdek hun verhalen, deel ervaringen en leg de basis voor waardevolle samenwerkingen.

12:00 – 12:30 – Uitloop: Er is mogelijkheid om nog even na te praten of te netwerken. Laat de inspiratie van de dag doorwerken en laat je zakelijke relaties groeien.

Dit is dé gelegenheid om jouw ondernemerskringen uit te breiden, ideeën uit te wisselen en te leren van anderen die dezelfde passie delen. Vergeet niet, succesvol ondernemerschap gedijt bij het bouwen van sterke connecties.

Reserveer 13 oktober in je agenda. Samen maken we van “Deventer meets Raalte en Twello” een dag vol kansen, inspiratie en groei. We zien je daar!

Meld je aan via info@zpdeventer.nl

Columns

Van de voorzitter, magazine februari 2023

Van de voorzitter, magazine februari 2023

7,5 miljoen euro bespaard in Deventer! Dit themanummer gaat over duurzaamheid. Dit thema ...
Column Een frisse blik op succes in MKB Magazine oktober 2022

Column Een frisse blik op succes in MKB Magazine oktober 2022

Een frisse blik op stress U kent ons als trainers en coaches op het gebied van ...